Ποια 750; Novitec Torado Lamborghini Aventador SV Roadster

Ποια 750; Novitec Torado Lamborghini Aventador SV Roadster

Όσο υπάρχουν σούπερκαρ, θα υπάρχουν και ενθουσιώδεις ιδιοκτήτες που πάντα θα θέλουν κάτι παραπάνω.

Με το εργοστασιακά βελτιωμένο 6,5λιτρο μοτέρ V12, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster πρόκειται για ένα ακραίο, εξωφρενικό σούπερκαρ.

Αλλά είτε πρόκειται για απόδοση είτε για άνεση είτε για μοναδικότητα ή ακόμη πιο έντονη οδηγική εμπειρία, ακόμα και τα κορυφαία δείγματα της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν στέκονται αρκετά για να ικανοποιήσουν κάποιους ιδιοκτήτες.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η βιομηχανία της βελτίωσης ασχολείται πολύ έντονα την τελευταία δεκαετία με τα κορυφαία σούπερκαρ και μεταξύ των πιο αξιοσέβαστων βελτιωτικών οίκων βρίσκεται και η Novitec.

Πρόκειται για ένα Γερμανό βελτιωτή που κάνει τα μαγικά του πάνω σε μοντέλα των Ferrari, Lamborghini, Maserati, McLaren, αλλά και Rolls-Royce. Διότι, παρόλο την ενδελεχή εξέλιξη των παραπάνω από τις κατασκευάστριες εταιρείες, η Novitec πάντα βρίσκει το χώρο και τον τρόπο να προχωρήσει σε ακόμη τελειότερα δείγματα, όπως για παράδειγμα αυτή η Aventador SV Roadster.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Aventador Roadster [video]

Για την περίπτωση λοιπόν, ο βελτιωτικός οίκος κομπρεσάρισε τον 6,5λιτρο ατμοσφαιρικό V12 της Lambo, ανεβάζοντας την ισχύ του από τους 750 στους 970 PS. Επιπλέον, το κεντρομήχανο σούπερκαρ της Sant’Agata ντύθηκε με μια σειρά από κάστομ αεροδυναμικά βοηθήματα, στα οποία περιλαμβάνονται ανασχεδιασμένη πίσω πτέρυγα και πλευρικές «φούστες».

Φυσικά, όπως όλα τα βελτιωμένα αυτοκίνητα, και αυτή πέταξε τις στοκ ζάντες για άλλες της Vossen, ολοκληρώνοντας τη βελτίωση ενός αδιαμφισβήτητα ξεχωριστού «Μανιασμένου Ταύρου». Και λέμε ξεχωριστού για δύο λόγους. Πρώτον, διότι η το πρόγραμμα της Lamborghini για την Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster είναι 500 αυτοκίνητα, οπότε με την περιποίηση της Novitec έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα πιο μοναδικό κομμάτι. Και δεύτερον διότι από πλευρά ισχύος και επιδόσεων, με τα 970 άλογα, το αυτοκίνητο εισέρχεται στο κλαμπ των hypercar LaFerrari, McLaren P1 και Porsche 918 Spyder.

Και μιας και αναφερθήκαμε στις επιδόσεις, αυτές δεν έχουν ακόμη δει το φως της δημοσιότητας, αλλά να θυμίσουμε ότι η ελαφριά tuned Aventador LP 750-4 Superveloce της Novitec με τους 790 PS κατέβαινε στα 2,8" για τα 0-100 km/h, οπότε ένας χρόνος κοντά στα 2,5 δευτερόλεπτα και μια τελική πάνω από τα 370 km/h δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι παρόμοιο πρόγραμμα βελτίωσης η Torado έχει από το 2013, όταν το μοτέρ ήταν στοκ στα 700 άλογα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube