Lada «BMW» Niva με 250 άλογα! [video]

Lada «BMW» Niva με 250 άλογα! [video]

Στη Ρωσία, μπόλιασαν ένα Lada Niva με κινητήρα και όργανα από BMW... Και τέρμα ό,τι κακό γνωρίζατε για το θρυλικό 4x4 . Με 250 ίππους, οθόνη αφής και διζωνικό τι άλλο να ζητήσεις από ένα Niva;

Tuned Lada Niva Legend Bronto by No Name Experts

Με ντεμπούτο το 1977 και εμπορική καριέρα που κρατά μέχρι και σήμερα στη Ρωσία, το Lada Niva που εσχάτως κόλλησε και το «Legend» στο όνομά του αποτελεί ποσότητα εγνωσμένης αξίας στα κακοτράχαλα. Και συν τοις άλλοις παραμένει διακριτικά λούμπεν, αδιαμφισβήτητα ρουστίκ, στιβαρό και εύκολο στην επισκευή. Εκείνο που του λείπει είναι η πολυτέλεια και η δύναμη.

Σε αυτές ακριβώς τις ελλείψεις ήταν που επικεντρώθηκαν οι Ρώσοι βελτιωτές της No Name Expert, με εξειδίκευση στις BMW. Και πειραματίστηκαν διασταυρώνοντας το ρωσικό 4x4 με αρκετά μοντέλα της βαυαρικής φίρμας για να δημιουργήσουν ένα -αν μη τι άλλο- ατυπικό δείγμα «Lada Niva Legend».

Tuned Lada Niva Legend Bronto by No Name Experts

Το βασικό όχημα λοιπόν είναι ένα Niva Bronto, μια παραλλαγή του Niva που λανσαρίστηκε πρόσφατα στη ρωσική αγορά με κάμποσες επικαιροποιήσεις. Κάτω από το καπό, ο μικρός ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας με τα 83 άλογα έδωσε τη θέση του σε μια υπερτροφοδοτούμενη μονάδα ντίζελ, BMW N47 2.0.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικό Lada Niva από τη Γερμανία!

Το γερμανικό μοτέρ για την περίσταση αποδίδει περίπου 250 ίππους. Συνδυάζεται δε με αυτόματο σασμάν με paddles αλλαγής στο τιμόνι, επίσης αυθεντικά BMW. Για να εξαργυρώσει τη δύναμη αλλά και να αντέξει το βάρος αυτού του νέου κινητήρα, το πλαίσιο αναθεωρήθηκε διεξοδικά και τώρα ενσωματώνει στοιχεία από BMW 5 Series E60. Τα φρένα, από την άλλη πλευρά, φαίνονται αρκετά μικρά πίσω από τις νέες γενναιόδωρες ζάντες.

Tuned Lada Niva Legend Bronto by No Name Experts

Η θεραπεία-σοκ που υπέστη το Niva δεν περιορίστηκε στα μηχανικά μέρη. Από το ταμπλό μέχρι την κεντρική κονσόλα, περιλαμβανομένου του τιμονιού και των νέων οργάνων, σχεδόν όλα είναι αυθεντικά BMW στο «κόκπιτ».

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής από το τρέχον μοντέλο της Χ1 πάνω από τα χειριστήρια του αυτόματου διζωνικού κλιματισμού. Και φυσικά, οι άνθρωποι της No Name Expert περιέλαβαν στον κατάλογο του… στάνταρ εξοπλισμού σύστημα πλοήγησης και η συνδεσιμότητα Bluetooth.

Tuned Lada Niva Legend Bronto by No Name Experts

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρώσοι έκαναν το Lada Niva «σαύρα» [video]

Δεν ξέρουμε να συμφωνείτε με τις βελτιώσεις των ευφάνταστων Ρώσων, πάντως εμείς γνωρίζουμε κάμποσους που θα προτιμούσαν αυτό το Niva από πολλά σημερινά γιαλαντζί SUV! 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube