Κιτ αναβάθμισης από τη Ford για το Focus RS

Κιτ αναβάθμισης από τη Ford για το Focus RS

H Ford Performance ετοιμάζει ένα κιτ αναβάθμισης για τον 2.3 Ecoboost του Focus RS.

Παρότι στην αγορά aftermarket υπάρχουν ήδη αρκετές προτάσεις για βελτίωση του Focus RS, πολλοί ιδιοκτήτες θέλουν την εργοστασιακή σφραγίδα. Εδώ έρχεται η Ford Performance να δώσει τη λύση.

Το τμήμα αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης της Ford ανακοίνωσε πρόσφατα την διάθεση στην αγορά ενός πακέτου αναβάθμισης για την Mustang με τον 2.3 Ecoboost, το οποίο προφανώς δεν επηρεάζει την εργοστασιακή εγγύηση. Αυξάνει την απόδοση του μεγάλου κουπέ στα 343 άλογα, από 317. Και τη ροπή από τα 44 στα 53,9 kgm, πολύ κοντά σε αυτή της κορυφαίας έκδοσης με τον 5λιτρο V8. Για τον οποίο η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε αναβάθμιση κατά 40 ίππους.

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε το Focus RS σε πίστα και δρόμο [video]

Αν λοιπόν δεν θέλετε κάτι εξωφρενικό όπως αυτό που ετοιμάζει η Hennessey Performance, η ίδια η Ford ετοιμάζει ένα κιτ αύξησης της δύναμης για το Focus RS. Πιθανότατα θα είναι κάτι παρεμφερές με το κιτ της Mountune, το οποίο επίσης έχει την έγκριση της μαμάς εταιρείας και δεν επηρεάζει την εγγύηση. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα  είναι έτοιμο το κιτ της Ford, πόσο θα κάνει ούτε πως θα προκύψει η επιπλέον ισχύς. Εκτιμάται πάντως ότι δύσκολα θα δούμε στο Focus όφελος ανάλογο με αυτό που προέκυψε στη Mustang, καθώς το τετρακίνητο hatchback αποδίδει έτσι κι αλλιώς περισσότερο στην εργοστασιακή μορφή του.
 

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε τη νέα Ford Mustang 5.0 V8 σε πίστα και δρόμο [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube