Η Ford προσφέρει power kit για τη Mustang με τον 2.3 EcoBoost

Η Ford προσφέρει power kit για τη Mustang με τον 2.3 EcoBoost

Το κιτ ενδυνάμωσης του 2,3λιτρου μοτέρ EcoBoost που προσφέρει η Ford ανεβάζει τη ροπή του στο επίπεδο του V8.

To κιτ αύξησης της ισχύος και της ροπής έρχεται στη σωστή στιγμή, δηλαδή την ώρα που οι πωλήσεις της Mustang μειώθηκαν κατά 32%.

Μια απόκλιση που ανάγκασε το Μπλε Οβάλ να προχωρήσει σε περιστολή της παραγωγής, κλείνοντας το Flat Rock Assembly στο Michigan, το μοναδικό εργοστάσιο που την κατασκευάζει, για μία εβδομάδα.

Η Ford Performance ανακοίνωσε την εξέλιξη του κιτ για τις Mustang που φορούν τον 2,3λιτρο Ecoboost που όπως λέει ανεβάζει τη ροπή αυτού του 4κύλινδρου μοτέρ στο επίπεδο του V8. Το κιτ με τιμή $699 θα είναι διαθέσιμο μόνο για τους Αμερικανούς πελάτες, θα εγκαθίστανται από τους ντίλερ της εταιρείας και δεν επηρεάζει καθόλου την εγγύηση –ελπίζουμε να διατεθεί βέβαια και στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ford Mustang Fastback 2.3 EcoBoost

Χάρη στον αναπρογραμματισμό της ECU και τη νέα εισαγωγή για κρύο αέρα στο μοτέρ, η αναβάθμιση ισχύος ανεβάζει το αυτοκίνητο από τα στοκ 317 PS/44,0 kgm στα 343 PS/53,9 kgm. Για να συγκρίνετε τα νούμερα, να σας θυμίζουμε ότι τα αντίστοιχα του 5λιτρου V8 είναι 421 PS/54,0 kgm.



H Ford δεν ανακοίνωσε νούμερα επιδόσεων για το αυτοκίνητο με το κιτ, αλλά σαφώς θα έχει επηρεάσει τη κατανάλωση του αυτοκινήτου που τη είχαμε μετρήσει στο DRIVE, στη μέση τιμή της να είναι 11,5 lt/100 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ford Mustang Fastback 5.0 GT V8 [video]

Όσον αφορά την απόφαση της Ford να σταματήσει την παραγωγή της Mustang στο Flat Rock για μία εβδομάδα, το δίκτυο Automotive News, αναφέρει ότι το Μπλε Οβάλ πούλησε 87.258 Mustang στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής από την αρχή του χρόνου, μείωση 9,3% έναντι του ιδίου διαστήματος την περυσινή χρονιά.

Σχολιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας λένε ότι η προσωρινή διακοπή της παραγωγής οφείλεται στην αυξανόμενη ύφεση της αμερικανικής αγοράς αυτοκινήτου που πυροδοτήθηκε από τη νέα επιβράδυνση στην οικονομική ανάπτυξη. Κάτι που όπως δεν φαίνεται να βιώνει το αντίπαλον δέος, η Chevrolet Camaro, που σημείωσε άνοδο κατά 25,4% για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα περυσινά νούμερά της για το ίδιο διάστημα.

Τον περασμένο χρόνο, η αμερικανική αγορά κατέγραψε τον αριθμό-ρεκόρ των 17,5 εκατ. πωλήσεων σε επιβατικά και pick-up.

[Πηγή Ford US]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube