Hennessey Performance: Chevy Camaro @ 325 km/h

Hennessey Performance: Chevy Camaro @ 325 km/h

Όσοι πιστοί της Camaro, κρατήστε την αναπνοή σας! H Hennessey Performance έφτιαξε τη Chevrolet Camaro SS 2016 να πιάνει τα 325 km/h!

H απίθανη αυτή επίδοση επετεύχθη χάρη στο νέο βελτιωτικό πακέτο HPE750 της Hennessey Performance που περιλαμβάνει την πλήρη αναθεώρηση του στοκ 6,2λιτρου μοτέρ V8 της Camaro SS.

Φυσικά δεν υπάρχει καμία έκπληξη στο πακέτο, με ένα κομπρέσορα να είναι ο πρωταγωνιστής του έργου της Hennessey. Ένας TVS2300 μπουστάρει επτά ταπεινά PSI στο μοτέρ, που μπορεί να μην ακούγονται πολλά, μέχρι να δεις τα υπόλοιπα στα οποία έβαλε χέρι η HPE. Βασικά, οτιδήποτε πέρα από το μπλοκ έχει αλλαχτεί ή τουλάχιστον βελτιωθεί: «Με CNC κόπηκαν νέες κυλινδροκεφαλές, νέοι σύστημα εξαγωγής, αναβαθμισμένοι εκκεντροφόροι, νέοι αυλοί εισαγωγής και αναχαρτογραφημένη ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα. Το αποτέλεσμα μεταφράστηκε σε ισχύ 761 PS/6.500 rpm και ροπή 88,9 kgm/3.800 rpm.

Και αν τα παραπάνω νούμερα μετουσιωθούν σε επιδόσεις, τουλάχιστον αυτές που ανακοινώνει η Hennessey, τότε αυτή η Camaro SS χρειάζεται 3,2” για να πιάσει τα 100 km/h από στάση, 10,7” για το ¼ του μιλίου (402,3 m) με ταχύτητα εξόδου 208 km/h (ισοφαρίζοντας εδώ την επίδοση της Camaro από την LSTuner) και τελική 325 km/h. Προς επίρρωση των λεγομένων της, η HPE παραθέτει και το ανάλογο video.

Τώρα για την επίτευξη αυτής της τελικής ταχύτητας υπάρχουν και μερικές ακόμη επισημάνσεις. Τα 325 km/h τα πέτυχε σε πίστα, για να μη βγει κάποιος στο δρόμο και βαλθεί να τα γράψει με ελεύθερη την κυκλοφορία. Η Hennessey χρησιμοποίησε ακόμη μια δόση νίτρου για 150 επιπλέον άλογα στο αυτοκίνητο της δοκιμής που δεν περιλαμβάνεται στην αναβάθμιση με το πακέτο HPE750, το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε εάν είναι απαραίτητο για την επίτευξη των 325 km/h. Φυσικά, εάν μπείτε στο site της Hennessey Performance θα δείτε ότι υπάρχει η δυνατότητα για μια βελτιωμένη Camaro 1.000+ PS, οπότε ένα δεν θέλετε να βάλετε Ν20, υπάρχει και αυτός ο πιο φυσικός τρόπος. Ή παίρνετε μια Camaro ZL1 και η Hennessey αναλαμβάνει να σας βγάλει 1.145 WHP!

Κατά τα λοιπά, απολαύστε το video

[Πηγή Hennessey Performance]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube