10,6” για το ¼ του μιλίου η LSTuner Camaro SS [video]

10,6” για το ¼ του μιλίου η LSTuner Camaro SS [video]

Φαίνεται ότι η General Motors δημιούργησε ένα πραγματικό θηρίο, λανσάροντας τη Chevrolet Camaro SS και μια σοβαρή πλατφόρμα βελτίωσης

Για μόλις $37.295 μαζί με τα μεταφορικά στις ΗΠΑ, έχεις μια 6,2λιτρη Chevrolet Camaro SS με βάση τα 460 άλογα και τα 62,3 kgm (νούμερα μάλλον απαισιόδοξα) και μάλιστα ικανή και στο στριφτερό δρόμο. Δηλαδή ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις να της βάζεις «χέρι».

Οι πληροφορίες λένε ότι σύντομα το αυτοκίνητο θα αναβαθμιστεί σε επιδόσεις σε στοκ επίπεδο και πρόκειται για έγκυρη πληροφορία. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι τα δυναμικά χαρακτηριστικά της Camaro SS ενισχύονται από την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση Magnetic Ride Control, που μέχρι τώρα ήταν προνόμιο της ZL1. Επίσης, ο οδηγός της Camaro 2016 έχει στη διάθεσή του τρεις ρυθμίσεις (Snow/Ice, Tour και Sport), με την SS να έχει μία επιπλέον (Track) για πιο σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά. Όσο για τα φρένα της, φοράει σύστημα της Brembo με δίσκους διαμέτρου 345 mm και 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 345 mm και 4πίστονες δαγκάνες πίσω.

Πάντως, οι βελτιωτές άρχισαν ήδη να ασχολούνται με την SS. To video, που μπορείτε να δείτε παρακάτω από την LSTuner, δείχνει μια αυτόματη Camaro SS να τρέχει το ¼ του μιλίου (402,3 m) σε 10,602” με ταχύτητα εξόδου πάνω από 207 km/h. Και όπως διατείνεται ο βελτιωτής το επόμενο step θα είναι για 9άρι. Καλά, μην δέρνετε! Σαφώς και δεν πρόκειται για μια «βελτιωσούλα», αλλά με μια σειρά βελτιώσεων που περιλαμβάνουν αναβαθμισμένη ECU, drag ράντιαλ, αλλά και μια δόση νίτρο. Με το νίτρο εκτός, το αυτοκίνητο πάντως γράφει και πάλι ένα μεγαλοπρεπές 11,77”.

Όσον αφορά το κράτημα, αυτή η Camaro SS δέχτηκε τη φροντίδα της B&R Performance που εδρεύει στην πόλη της Oklahoma. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι αυτό το επίπεδο επιδόσεων επιτεύχθηκε σε μόνο λίγες ημέρες. Περιμένουμε να δούμε το επίπεδο των επιδόσεων όταν περισσότεροι tuners ασχοληθούν με την Camaro SS.

[Πηγή video LSTuner]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube