Audi TT RS-R από τον ABT, για να χτυπάτε τις Gallardo

Audi TT RS-R από τον ABT, για να χτυπάτε τις Gallardo

O ΑΒΤ αναβαθμίζει το ΤΤ σε μίνι-σούπερκαρ, με 500 άλογα, αναρτήσεις, body-kit και αλλαγές στο εσωτερικό.

Το «μαμά» Audi TT RS της δεύτερης γενιάς δεν μπορεί κανείς να το πει αργό, αφού κάνει το 0-100 km/h σε 3,7”.

Όμως, στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης, ο πασίγνωστος, αναγνωρισμένος από το εργοστάσιο βελτιωτής, ο ABT, θα φέρει ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο μίνι-σούπερκαρ.

Ο 5κύλινδρος τούρμπο των 2,5 λίτρων λέγεται ότι έχει ανέβει από τους 400 στους 500 PS, με αντίστοιχη αύξηση της ροπής κατά 12,2 kgm, στα 58,1 kgm. Τα νούμερα δεν είναι πρωτόγνωρα για ΤΤ, όμως κανείς μέχρι τώρα δεν τα έχει βγάλει από το μοντέλο του 2017.

Το TT RS-R είναι εορταστικό μοντέλο για τον ABT, που θα φτιάξει μόνο 50 κομμάτια. Οι τιμές δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από διαθέσιμα custom εξαρτήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 26 χρόνια Audi RS: Η ιστορία των πιο εντυπωσιακών και γρήγορων Audi

Οι πιο προφανείς βελτιώσεις είναι το μεγαλύτερο τούεμπο, η αναβαθμισμένη ECU (εγκέφαλος) και οι τετραπλές εξατμίσεις. Υπάρχει όμως και ολόκληρο body-kit. Το εμπρός μέρος είναι ντυμένο με ανθρακόνημα, που αλλάζει την εμφάνιση της μάσκας και συνοδεύεται από διαφορετικά σήματα.

Στα πλάγια υπάρχουν αεροδυναμικά carbon πτερύγια τύπου DTM και πίσω ένας μεγάλος διαχύτης από το ίδιο υλικό. Οι τροχοί είναι ABT Sport GR 20ιντσών σε γυαλιστερό μαύρο ώστε να κάνουν αντίθεση με τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Ο ΑΒΤ λέει ότι οι αναρτήσεις έχουν κοντυμένα ελατήρια και σκληρότερες αντιστρεπτικές μπρος-πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi R8 @ Serres Racing Circuit [video]

Θα πρέπει να περιμένουμε για να έχουμε πλήρη εικόνα του αναβαθμισμένου εσωτερικού, όμως ξέρουμε ότι καθίσματα και ταμπλό έχουν πινελιές carbon.

Μαζί με το TT RS-R, o ABT θα δείξει στη Γενεύη ένα βελτιωμένο RS6 που θα μπορεί να ταπεινώνει τα R8 Plus, καθώς και body-kits για τα R8 και SQ7 (βλ. φωτογραφία).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube