Abarth Cinquone Qatar με εξοπλισμό… σαμπάνια!

Abarth Cinquone Qatar με εξοπλισμό… σαμπάνια!

Τελικά εκεί στο Κατάρ ξέρουν να βελτιώνουν αυτοκίνητα. Απ’ έξω, κάτω από το καπό, αλλά και μέσα στην καμπίνα!

Ο ιταλικός μίνι πύραυλος που γεννήθηκε από το FIAT 500 και στη συνέχεια έκανε κατάχρηση στεροειδών, στην περίπτωση αυτή εμφανίζεται ως γλυκανάλατη και πολιτικώς μη ορθή εκδοχή. 

Ο ήχος που κάνει από μόνος του είναι μια πρόκληση στη αποστειρωμένη εποχή μας και μια εξαίρεση στην εξερεύνηση του μελλοντικού αυτοκινήτου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, οι βελτιωτές δεν διστάζουν να υπερβούν τα εσκαμμένα. Όπως η Romeo Ferraris που μας σερβίρει αυτό το Cinquone Qatar με χρυσάφια και σαμπάνιες στο εσωτερικό…

Αυτό το 500 λοιπόν είναι σαν το αταίριαστο γάμο της «θαυμαστής μπαλωματούς» του Λόρκα. Από τη μια πλευρά, η αθλητική διάθεση με «μυς-προεκτάσεις», 18άρες ζάντες και πτέρυγα στην οροφή, και βεβαίως, βεβαίως, ρολκέιτζ, πυρόσβεση και κράνη με ενδοσυνεννόηση, έτοιμα, στη θέση του πίσω καθίσματος. Όλα τα απαραίτητα στοιχεία που υποστηρίζουν το φύλλο των τεχνικών προδιαγραφών του που μιλά για 248 άλογα, 30,6 kgm, 0-100 km/h σε λιγότερο από 5,5” και τελική ταχύτητα 240 km/h. Έχει μπόλικη δουλειά πάνω του αυτός ο 1.400άρης τούρμπο.



Όλοι για το χρονόμετρο; Μπα, δεν νομίζουμε! Ανοίξτε την πόρτα και εκεί θα αντιμετωπίσετε τη σύγκρουση των πολιτισμών. Οι ελπίδες για τα μπάκετ δίνουν τη θέση τους σε άνετα καθίσματα και το φινίρισμα δεν έχει καμία πρόθεση να ξεφορτωθεί τα «περιττά» κιλά. Το ταμπλό είναι κάτι παραπάνω από φροντισμένο, ενώ οι ενθέσεις χρυσού γύρω από το λεβιέ του ρομποτιζέ σασμάν υποδηλώνουν την κολακεία. Τα πάντα είναι λευκά και υπάρχουν ακόμη και ποτήρια σαμπάνιας έτοιμα προς χρήση. Η (αραβική) υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube