Porsche: «Οι κινητήρες boxer θα συνεχίσουν να είναι η ταυτότητά μας»

Porsche: «Οι κινητήρες boxer θα συνεχίσουν να είναι η ταυτότητά μας»

Η εταιρεία είναι ανοιχτή στην κοινή χρήση περισσότερων εξαρτημάτων με τη Volkswagen και την Audi, ξεκαθαρίζει όμως ότι οι boxer κινητήρες θα παραμείνουν προνόμιό της.

Ο επικεφαλής της Porsche Oliver Blume, δεν είναι αντίθετος στην επέκταση της κοινής χρήσης εξαρτημάτων μεταξύ των εταιρειών του γκρουπ Volkswagen.

Όμως δε θα γίνει το ίδιο και με τους boxer κινητήρες της, τους οποίους προς το παρόν όχι απλώς θα συνεχίσει να τους χρησιμοποιεί, αλλά θα το κάνει και κατ’ αποκλειστικότητα. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον προς το παρόν όμως μπορούμε να πούμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι, καθότι αυτό αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του χαρακτήρα των GT μοντέλων μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT3

Με άλλα λόγια, παρότι οι συνέργειες εξασφαλίζουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας στον όμιλο, φαίνεται πως έχει αξιολογείται σωστά το όριο μετά το οποίο επέρχονται αλλοιώσεις στο χαρακτήρα της εκάστοτε εταιρείας.

Και για την Porsche αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο, ίσως και καταστροφικό.

Μένει να δούμε πάντως εάν θα επαληθευτούν οι φήμες που θέλουν την επόμενη γενιά των Audi R8 και της 911 να χρησιμοποιούν αρκετά κοινά μηχανικά μέρη, καθώς επίσης και το τι επίπτωση θα έχουν στο χαρακτήρα του κάθε μοντέλου.

Ωστόσο η κοινή χρήση εξαρτημάτων και μηχανικών μερών δεν κάτι νέο, αφού ξεκίνησε το 2002 με την Porsche Cayenne και το Volkswagen Touareg. Στη συνέχεια η μικρότερη Macan χρησιμοποίησε το πάτωμα της πρώτης γενιάς του Audi Q5 (κάτι που θα συνεχιστεί και στην επόμενη γενιά τους) ενώ η πλατφόρμα MSB της Porsche θα αποτελέσει τη βάση και για επόμενη Bentley Continental.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την Porsche Cayman GTS

Το σίγουρο είναι ότι η Porsche φαίνεται να μελετά πολύ λεπτομερώς αυτή την υπόθεση, καθησυχάζοντας όσους αρχίζουν να σκέφτονται με ανησυχία το μέλλον.

[Πηγή motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube