Nissan: Λαμπρό μέλλον για τα ηλεκτρικά μοντέλα

Nissan: Λαμπρό μέλλον για τα ηλεκτρικά μοντέλα

Ο διευθυντής του τμήματος ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Nissan Ευρώπης προβλέπει υπετριπλασιασμό των πωλήσεών τους ως το 2020.

Η Nissan προβλέπει ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αποτελούν το 20% των πωλήσεων της φίρμας στην Ευρώπη ως το 2020.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο θέμα των μηδενικών εκπομπών ρύπων και προσωπικά πιστεύω ότι προς τα εκεί κατευθύνεται η γκάμα των μοντέλων μας», δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Nissan Ευρώπης, Gareth Dunsmore. «Πιστεύουμε ότι το 2020, σε όσες αγορές έχουν ευνοϊκές συνθήκες για κάτι τέτοιο, θα πουλάμε μέχρι και το 20% των πωλήσεών μας θα είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα τη Νορβηγία, όπου το Leaf έχει γίνει best seller. «Δείτε τη Νορβηγία, αυτό συμβαίνει εκεί ήδη». Αυτή τη στιγμή, στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών τα ηλεκτρικά Leaf και NV200 αποτελούν το 6% των πωλήσεων της Nissan. «Η αλλαγή γίνεται σταδιακά, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε συμβατικά αυτοκίνητα για τον καθένα, αλλά σιγά-σιγά θα δείτε ηλεκτρικές εκδόσεις σε ολόκληρη τη γκάμα της Nissan, στην πορεία μας για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών».

Φυσικά ο Dunsmore αναγνωρίζει ότι βελτιώσεις πρέπει να γίνουν σε κάθε τομέα που σχετίζεται με την κατασκευή, τη χρήση και τη φόρτιση αυτών των αυτοκινήτων. «Συνεχώς εξελίσσουμε τα στοιχεία που βάζουμε στις μπαταρίες μας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το τι κάνουμε τις μπαταρίες όταν παλιώσουν και βγουν από το αυτοκίνητο. Εμείς πιστεύουμε ότι οι μπαταρίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το ίδιο το αυτοκίνητο, οπότε το θέμα είναι πώς θα τις επαναχρησιμοποιήσουμε, όχι πώς θα τις ανακυκλώσουμε».

«Επιπλέον, χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στα εργοστάσια και στα γραφεία μας, έτσι ώστε να μειώνεται η σπατάλη ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή του αυτοκινήτου».

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube