Mercedes GLB - Σπορ SUV με στοιχεία πολυμορφικού

Mercedes GLB - Σπορ SUV με στοιχεία πολυμορφικού

Ένα νέο SUV που θα μπει σφήνα ανάμεσα στις GLA και GLC, έχει σχεδόν έτοιμο η Mercedes.

Η Mercedes GLB θα έρθει να διευρύνει την γκάμα των SUV της εταιρείας, μπαίνοντας σφήνα μεταξύ των GLA και GLC. Πηγές από την Γερμανία αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο πιθανώς θα έχει και μια 3η σειρά καθισμάτων, δίνοντας του στοιχεία πολυμορφικότητας.

Το μήκους 4,6 μέτρων SUV θα δείχνει πιο επιθετικό, με την εμφάνιση να υποδηλώνει μεγαλύτερη ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου από την μικρότερη GLA. Δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από την G-Class. Το καπό είναι μυώδες, τα πλαινά πάνελ επίπεδα και οι πρόβολοι ιδιαίτερα κοντοί. Σε σχέση με τις καμπύλες των GLA και GLC, εδώ το σχήμα θα ακολουθεί πιο αυστηρά γεωμετρικά μοτίβα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΔΟΚΙΜΗ MERCEDES AMG GT-S


Το αυτοκίνητο δοκιμών που βλέπουμε στις φωτογραφίες βασίζεται στην σημερινή GLA, αλλά η GLB θα μοιράζεται την ίδια ολοκαίνουρια πλατφόρμα με την επόμενη γενιά A-Class. Ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος εγκάρσια και η βασική έκδοση θα είναι προσθιοκίνητη. Η γκάμα των κινητήρων απλώνεται από τα 1,4 λίτρα ως τον 3λιτρο V6 της GLB 43 AMG. Το μοτέρ αυτό είναι το πρώτο που φέρει την υπογραφή της AMG ενώ δεν θα κατασκευάζεται στο χέρι στο Affalterbach. Στην σχεδίαση του μπλοκ έχει προβλεφθεί η πλήρης συμβατότητα σε προσθιοκίνητα, πισωκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα.



Οι βασικοί κινητήρες θα είναι προϊόντα ενός κοινού προγράμματος εξέλιξης με την Renault-Nissan, η οποία θα αναλάβει τον κύριο όγκο της εξέλιξης του 1400άρη. Στη μέση της γκάμας, εκεί που αναμένονται και οι περισσότερες πωλήσεις πανευρωπαϊκά, δεν θα είναι 2λιτροι κινητήρες αλλά 1.8, 4κύλινδροι, βενζίνης και ντίζελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΔΟΚΙΜΗ MERCEDES A45 AMG

Η τιμή εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά χαμηλότερη από της GLC και πολύ χαμηλότερη της GLE, όπως είναι άλλωστε λογικό ώστε να έχει λόγο ύπαρξης το μοντέλο. Ωστόσο, η Mercedes GLB δεν θα απαιτεί θυσίες σε ό,τι έχει να κάνει με την πρακτικότητα. Εκτός από την 3η σειρά καθισμάτων που λέγεται ότι θα έχει, ο χώρος αποσκευών υπολογίζεται στα 500 λίτρα.


Πηγή motoring.com.au

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube