Νέα πλατφόρμα της Mercedes-Benz θα φέρει οκτώ προσθιοκίνητα μοντέλα

Νέα πλατφόρμα της Mercedes-Benz θα φέρει οκτώ προσθιοκίνητα μοντέλα

Η επόμενη γενιά των προσθιοκίνητων Mercedes θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα.

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά προσθιοκίνητων μοντέλων της θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα.

Παράλληλα, σε μία συνέντευξη στο αμερικανικό Car and Driver, ο επικεφαλής της φίρμας Ola Kallenius επιβεβαίωσε ότι από τα πέντε σημερινά, η γκάμα των προσθιοκίνητων θα αυξηθεί στα οκτώ μοντέλα. Αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν αυτή τη νέα πλατφόρμα.

Σίγουρα θα είναι η επόμενη A-Class και η A-Class sedan. Επιπροσθέτως, η A-Class σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αποκτήσει και μια έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο, ενώ είναι βέβαιο πως στο νέο πάτωμα θα βασίζονται και οι επόμενες B-Class, CLA, CLA Shooting Brake, GLA, αλλά και η εντελώς καινούρια GLB. Που λέγεται πως θα είναι ένα SUV περισσότερο εστιασμένο στην εκτός δρόμου χρήση από το crossover GLA, κάτι σαν ένα μικρό G-Wagen.

Ο Γερμανός κατασκευαστής πρόσφατα έδωσε στο κοινό μια πρόγευση της A-Class sedan, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Και με την ευκαιρία, έδειξε την αναθεωρημένη σχεδιαστική γλώσσα που θα ενσωματώνουν οι επόμενης γενιάς Mercedes. Σε σχέση με τη σημερινή CLA, το Concept A διαφοροποιούνταν κυρίως στο εμπρός μέρος, χάρη στην καινούρια μάσκα Panamerican ενώ η ουρά διατηρεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία.

Οι φήμες λένε ότι τα μικρά προσθιοκίνητα μοντέλα της Mercedes-Benz θα χρησιμοποιούν κινητήρες diesel της Renault με χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο ή 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη. Είναι επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας βασικής Mercedes-AMG στη ζώνη των 250 ίππων, τώρα που η δίλιτρη Α45 έχει «ξεφύγει», ξεπερνώντας τους 380 ίππους.

[Πηγή Carscoops

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube