Κούφιες κυλινδρικές μπαταρίες εξελίσσει η Apple

Κούφιες κυλινδρικές μπαταρίες εξελίσσει η Apple

Μια νέα τεχνολογία μπαταριών εξελίσσει η Apple, προφανώς για το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο.

Το πολυσυζητημένο Project Titan της Apple επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς η εταιρεία του iPhone φέρεται να έχει υπογράψει συμφωνία με εταιρεία εξέλιξης μπαταριών από τη Ν. Κορέα. Η συμφωνία όπως όλα δείχνουν αφορά στο υπό εξέλιξη ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η εταιρεία ονομάζεται Orange Power και για την ώρα απασχολεί 33 αυτοκίνητα, με τους 25 από αυτούς να εργάζονται στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει πατεντάρει έναν τύπο κυλινδρικής κούφιας επαναφορτιζόμενης μπαταρίας ιόντων λιθίου. Στην ουσία πρόκειται για έναν σωλήνα, με το εσωτερικό κενό τμήμα να έχει διάμετρο δύο ιντσών, σύμφωνα με της πληροφορίες που δημοσιεύει το ETnews. Σύμφωνα με το σχέδιο που συνοδεύει την κατάθεση της πατέντας της Orange Power, οι μπαταρίες μπορούν να συνδεθούν παράλληλα ή σε σειρά χωρίς κολλήσεις. 



Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σημείο στο οποίο οι μπαταρίες ανεβάζουν την υψηλότερη θερμοκρασία είναι το κέντρο, η χρήση της κούφιας μπαταρίας έχει προφανή οφέλη σε ό,τι έχει να κάνει με την ψύξη. Αυτό απαλλάσει τους μηχανικούς από την ανάγκη ενός μεγαλύτερου σε όγκο και βαρύτερου συστήματος ψύξης. Έτσι διευκολύνεται το "πακετάρισμα" των μηχανικών μερών και είναι ευκολότερο να επιτευχθεί χαμηλότερο συνολικό βάρος. 

Όσο για το ίδιο το αυτοκίνητο, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η Apple εργάζεται στην δημιουργία ενός κέντρου Έρευνας και Εξέλιξης στο San Francisco, ειδικά για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα κατασκευάζει η Magna Steyr. Αντί για λιανικές πωλήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple ίσως ενδιαφέρεται περισσότερο για την διάθεση του αυτοκινήτου μόνο μέσω προγραμμάτων car sharing. Όπως και να έχει, δεν πρόκειται να δούμε το αυτοκίνητο πριν το 2021. 

Πηγή etnews.com, macrumors.com,motor1.com,businessinsider.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube