Η νέα McLaren 720S θα έχει και Drift Mode

Η νέα McLaren 720S θα έχει και Drift Mode

Με τη βοήθεια υπερεξελιγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, η νέα McLaren θα μπορεί να εκτελεί πλήρως ελεγχόμενες πλαγιολισθήσεις χωρίς ο οδηγός να αντιλαμβάνεται καμία παρέμβαση.

Η McLaren έχει εξελίξει ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα για τη νέα γενιά των Super Series μοντέλων της, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην 720S, τον αντικαταστάτη της 650S.

Θα ονομάζεται «McLaren Variable Drift Control» και θα είναι μέρος ενός συνολικού συστήματος με την ονομασία Proactive Chassis Control II, το οποίο θα έχει τις ρυθμίσεις Comfort, Sport και Track.

Επεμβαίνοντας σχεδόν σε όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου θα μεταβάλλει ουσιαστικά τη συμπεριφορά του, όπως άλλωστε γίνεται σε πολλά παρόμοια συστήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Διαρροή: Η νέα McLaren 720S χωρίς καμουφλάζ

Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι το συγκεκριμένο σύστημα αναμένεται εξαιρετικά προηγμένο, αρκετά ώστε να καθίσταται ένα από τα καλύτερα της αγοράς. «Ο συνδυασμός της ακρίβειας του αυτοκινήτου, της ποιότητας κύλισης αλλά και της συμμετοχής του οδηγού θα είναι απόλυτα κορυφαίος στη δεύτερη γενιά των McLaren Super Series», δήλωσε ο επικεφαλής εξέλιξης των προϊόντων της εταιρείας Mark Vinnels.

Αν και η ονομασία του Variable Drift Control το κάνει να ακούγεται παρεμφερές με το Drift Mode των Ford Focus RS, της Mercedes-AMG E63 ή της νέας BMW M5, στην πράξη είναι αρκετά διαφορετικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη McLaren 650S [video]

Εδώ δε μιλάμε για μια πιο «πισωκίνητη» ρύθμιση μιας τετρακίνησης ή για την πλήρη απεμπλοκή του εμπρός διαφορικού, αλλά για μια έξτρα ρύθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου της ευστάθειας που επιτρέπει στην ουρά να πάρει μεγάλη γωνία και βοηθάει τον οδηγό να τη διατηρήσει. Και μάλιστα χωρίς ο τελευταίος να το καταλαβαίνει.

Ουσιαστικά κάτι σαν το Side Slip Control δηλαδή της Ferrari, η δεύτερη γενιά του οποίου χρησιμοποιείται σήμερα στην 488.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Να θυμίσουμε ότι η 720S θα παρουσιαστεί επίσημα στο σαλόνι της Γενεύης τον επόμενο μήνα για να αντικαταστήσει την 650S. Όπως φαίνεται και από την ονομασία της θα αποδίδει 720 ίππους, από έναν V8 κινητήρα με δύο τούρμπο που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αυξημένη χωρητικότητα από τα 3,8 lt του σημερινού μοντέλου, στα 4.

[Πηγή: motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube