Continental: «Στοπ στην εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2023»

Continental: «Στοπ στην εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2023»

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν πρόκειται να εξελίξουν νέους κινητήρες βενζίνης ή ντίζελ μετά το 2023, σύμφωνα με την Continental.

Το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης ίσως είναι πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζαμε, αφού σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις η εξέλιξή τους θα σταματήσει σε μια 6ετία από σήμερα.

Η πρόβλεψη αυτή ήρθε από τα χείλη του Wolfgang Schaefer, οικονομικού διευθυντή της Continental. Πρόκειται για την εταιρία που προμηθεύει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες με εξαρτήματα, μεταξύ των οποίων είναι και οι αισθητήρες μέτρησης ΝΟx. Μετά το Dieselgate και ό,τι συμβαίνει στον απόηχό του, οι μεγάλες γερμανικές εταιρίες BMW, Daimler και Volkswagen έχουν αναλάβει να εφοδιάσουν τα αυτοκίνητά τους με περισσότερα τέτοια συστήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γερμανία: Τα μη επισκευασμένα VW του Dieselgate θα χάνουν τις πινακίδες τους

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Schaefer σχολίασε: «Θα εξελιχθεί ακόμα μία γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης, αλλά μετά από αυτή, περίπου το 2023, η περαιτέρω εξέλιξή τους δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί με οικονομικά κριτήρια, αφού η δουλειά πάνω στην ηλεκτρική μετακίνηση θα απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αυτό δεν σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα καταργηθούν σε έξι χρόνια από σήμερα. Όμως η παύση της εξέλιξή τους, αν τελικά συμβεί, θα αποτελεί την αρχή του τέλους

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube