Γερμανία: Τα μη επισκευασμένα VW του Dieselgate θα χάνουν τις πινακίδες τους

Γερμανία: Τα μη επισκευασμένα VW του Dieselgate θα χάνουν τις πινακίδες τους

Οι οδηγοί που παραμελούν να ενημερώσουν τα αυτοκίνητά τους με το νέο λογισμικό θα τους αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας, καθώς η Γερμανία θα πάρει σκληρή θέση στους νόμους περί εκπομπών.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του Volkswagen Group στη Γερμανία που αρνούνται να τα ενημερώσουν με το αναβαθμισμένο λογισμικό θα τιμωρούνται με αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων.

Το Reuters αναφέρει ότι η KBA, ο ρυθμιστικός φορέας της της Γερμανίας, μπορεί να ανακαλέσει τις ταξινομήσεις αυτοκινήτων χωρίς την παραπάνω επιδιόρθωση, επειδή τα αυτοκίνητα αυτά θα εξακολουθούν να εκπέμπουν περισσότερα NOx από ό,τι είχε αρχικά δηλωθεί.

Η επιδιόρθωση είναι υποχρεωτική στη Γερμανία, διότι οι αρχές την ανακοίνωσαν ως «ανάκληση ασφαλείας», ενώ σε άλλες χώρες χαρακτηρίστηκε ως «υπηρεσία service».

Οι ιδιοκτήτες σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι σκεπτικοί για την επίλυση, ύστερα από ισχυρισμούς ότι η αναβάθμιση του λογισμικού μπορεί να οδηγήσει τα αυτοκίνητα στον να γίνουν λιγότερο αποδοτικά και να προκαλέσουν σφάλματα που ενεργοποιούν τη λειτουργία «safe mode».

Η Volkswagen συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η αναβάθμιση δεν έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην αξιοπιστία, στις εκπομπές ή στην οικονομία καυσίμων των αυτοκινήτων, με την KBA να συντάσσεται επίσης με τη διαβεβαίωση αυτή.

Οι αποταξινομήσεις θα ξεκινήσουν ανάλογα με το πότε οι κάτοχοι έλαβαν την ειδοποίηση ανάκλησης. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να διαγραφούν από τον επόμενο μήνα.

Περίπου τα δύο τρίτα των «προσβεβλημένων» Volkswagen στη Γερμανία έχουν ήδη προχωρήσει στην αναβάθμιση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Volkswagen, η διαδικασία αυτή δεν αναμένεται να φτάσει σε ποσοστό 100%, εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένα αυτοκίνητα που έχουν πληγεί έχουν διαγραφεί ή δεν μπορούν να εντοπιστούν από τις αρχές, αλλά το ποσοστό ανεβαίνει.

[Πηγή Reuters]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube