Audi: ανάκληση 850.000 ντίζελ μοντέλων για αναβάθμιση λογισμικού

Audi: ανάκληση 850.000 ντίζελ μοντέλων για αναβάθμιση λογισμικού

H Aud ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση περίπου 850.000 ντίζελ εκδόσεων με 6κύλινδρους και 8κύλινδρους κινητήρες προκειμένου να τοποθετηθεί αναβάθμιση για μείωση των ρύπωνi

Η Audi ανακοίνωσε την ανάκληση περίπου 850.000 ντίζελ μοντέλων της προκειμένου να αναβαθμίσει το λογισμικό που ελέγχει τις εκπομπές ρύπων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει αυστηρές κυρώσεις από τη Γερμανική Κυβέρνηση.

Η ανάκληση ισχύει επίσης για όλα τα μοντέλα της Porsche και της Volkswagen που κινούνται από παραλλαγές των 6κύλινδρων και 8κύλινδρων ντίζελ κινητήρων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Audi την Παρασκευή 20/7. Και για την ίδια την εταιρεία από το Ingolstadt η ανάκληση αφορά τους ίδιους V6 και V8 πετρελαιοκινητήρες οι οποίοι πληρούν προδιαγραφές Euro 5 και Euro 6.
 
Η Γερμανική Κυβέρνηση και οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν να ξεκινήσουν συζητήσεις πάνω σε ένα σχέδιο «διάσωσης» των ντίζελ κινητήρων. Ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις αρχές του Αυγούστου, όπως ανέφεραν αξιόπιστες πολιτικές πηγές στο Reuters, νωρίτερα την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ​Η Daimler κατηγορείται για 1+ εκατ. «φτιαγμένα» ντίζελ, αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung

Σύμφωνα με το σχέδιο ένα αναβαθμισμένο λογισμικό το οποίο θα μειώνει τις βλαπτικές εκπομπές ρύπων θα τοποθετηθεί σε όλα τα ντίζελ μοντέλα όλων των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, τα οποία είναι εφοδιασμένα με ντίζελ κινητήρες Euro 5 και Euro 6. Το εν λόγω σχέδιο θα παρουσιαστεί στις αρχές Αυγούστου και θα κοστίσει λίγο λιγότερο από δύο δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη Γερμανία. Οι Γερμανοί κατασκευαστές συμφώνησαν να αναλάβουν από κοινού όλο το κόστος, το οποίο υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα €100 για κάθε αυτοκίνητο που ανακαλείται.

Με αυτές τις αναβαθμίσεις στην κεντρική υπολογιστική μονάδα οι κατασκευαστές υπολογίζουν ότι θα μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου κατά περίπου 20%. Επίσης αναμένεται να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα επιβλέπει τη διαδικασία.

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών θα συναντηθούν με τον Υπουργό Μεταφορών της χώρας, Alexander Dorbindt για να συζητήσουν το φλέγον θέμα της ρύπανσης από τους ντίζελ κινητήρες στις 2 ΑυγούστουΝωρίτερα την εβδομάδα που μας πέρασε η Daimler ανακοίνωσε ότι ανακαλεί εθελοντικά περισσότερες από τρία εκατομμύρια Mercedes-Benz σε όλη την Ευρώπη για να τοποθετήσει αναβάθμιση που θα μειώνει τις εκπομπές των NOx.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κατηγορούνται για σύσταση καρτέλ


Η BMW από τη μεριά της ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ανακαλέσει εθελοντικά τα δικά της ντίζελ μοντέλα, τουλάχιστον όχι μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις στη συνάντησης της 2ας Αυγούστου.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube