Σπάνια συλλογή αυτοκινήτων κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια

Σπάνια συλλογή αυτοκινήτων κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια

12 γερμανικά κι ιταλικά κλασικά μοντέλα, το παλαιότερο εκ των οποίων κατασκευασμένο το 1936, βγαίνουν στο σφυρί στις 25 Νοεμβρίου.

Δε συναντάμε συχνά να πωλείται ατόφια μία σπάνια συλλογή αυτοκινήτων που κάποιος έχει κοπιάσει πολύ για να συγκεντρώσει. Είναι διαφορετικό ένας συλλέκτης να πουλήσει μέρος των κλασικών οχημάτων του κι άλλο να τα ξεφορτωθεί όλα μονομιάς. 

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει για τις 56 κατάλευκες Porsche που ανήκαν σε έναν -προφανώς εμμονικό με το συγκεκριμένο χρώμα- ιδιοκτήτη και δημοπρατήθηκαν ταυτόχρονα. Η συνολική τους αξία έφτασε τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Σπάνια σύλλογη αυτοκινήτων με 12 γερμανικά κι ιταλικά κλασικά μοντέλα, το παλαιότερο εκ των οποίων κατασκευασμένο το 1936, βγαίνει στο σφυρί στις 25 Νοεμβρίου.

Τώρα, ένας άλλος μανιώδης συλλέκτης αποχωρίζεται μια πολύ ιδιαίτερη και σπάνια συλλογή αυτοκινήτων που αποτελείται από 12 γερμανικά κι ιταλικά μοντέλα.

Τα περισσότερα μετρούν αρκετές δεκαετίες στην πλάτη τους και μερικά είναι ιδιαίτερης αξίας και σπανιότητας. Η συνολική αξία της συλλογής ανέρχεται περίπου στα δύο εκατομμύρια δολάρια. Η συλλογή απαρτίζεται από τέσσερις Mercedes-Benz, δύο Porsche, τέσσερις BMW και δύο Alfa Romeo. 

σπάνια σύλλογη αυτοκινήτων

Από τα μοντέλα της Mercedes-Benz ξεχωρίζει περισσότερο η 220 Coupé του 1954. Κατασκευάστηκαν μόλις 85 παραδείγματα και θεωρήθηκε το αποκορύφωμα της σειράς W187

Η συγκεκριμένη είναι ακόμα πιο σπάνια, χάρη στην προαιρετική συρόμενη μεταλλική ηλιοροφή. Αναμένεται να πουληθεί από €180.000 ως €200.000.

σπάνια συλλογή αυτοκινήτων

Από τις τέσσερις διαθέσιμες BMW μαγευόμαστε περισσότερο από την 501 Sechszylinder Cabriolet του 1955. 

Δεν είναι μόνο το ακριβότερο μοντέλο της εταιρείας από το Μόναχο, αλλά η βασίλισσα όλης της συλλογής. Έχει αποκατασταθεί σε πλήρως εργοστασιακή κατάσταση κι ίσως αγγίξει τα €300.000.

σπάνια σύλλογη αυτοκινήτων

Η πιο πολύτιμη από τις δύο Porsche είναι η παλαιότερη. 

Πρόκειται για μια Porsche 911 Soft-Window Targa του 1967 που οι υπεύθυνοι υπολογίζουν ότι θα αλλάξει ιδιοκτήτη για €200.000.

σπάνια σύλλογη αυτοκινήτων

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αντιπροσωπεύεται από δύο Alfa Romeo, σχεδόν ταυτόσημης ηλικίας και τιμής. Η Giulia 1600 Spider του 1963 κι η Giulietta Sprint του 1962 εκτιμώνται από €50.000 ως €80.000 ευρώ. 

Αμφότερα τα ιταλικά κλασικά μοντέλα συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα κι έχουν ανακαινιστεί κάποια στιγμή στο παρελθόν. 

Η σπάνια συλλογή αυτοκινήτων βγαίνει στο σφυρί από τη RM Sotheby's στις 25 Νοεμβρίου στο Μόναχο της Γερμανίας. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube