Rétromobile 2024 με επίκεντρο τα 100 χρόνια της MG [video]

Rétromobile 2024 με επίκεντρο τα 100 χρόνια της MG [video]

Η επόμενη έκθεση Rétromobile, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024, θα υποδεχθεί πολλά MG, τόσο σημαντικά όσο και ιστορικά μοντέλα, για τον εορτασμό της 100ής επετείου του κατασκευαστή από το Ηνωμένο Βασίλ

Rétromobile 2024 με επίκεντρο τα 100 χρόνια της MG

Όπως μας λέει η αφίσα της Rétromobile 2024, το γαλλικό Σαλόνι Κλασικού αυτοκινήτου θα τιμήσει την εκατονταετηρίδα της φίρμας MG.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης το ανέφεραν σήμερα και επίσημα. Πολλά αυτοκίνητα λοιπόν, που σημάδεψαν την ιστορία της MG, θα εκτεθούν χάρη στην υποστήριξη του κατασκευαστή, του Βρετανικού Μουσείου Αυτοκινήτου και του MG Club de France.

Η Rétromobile 2024 με τιμώμενη την MG θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου στο Paris Expo Porte de Versailles

Rétromobile 2024 και τα 100 χρόνια της MG

Το MG EX181 του 1957 που εμφανίζεται στην αφίσα της Rétromobile , θα είναι επίσης εκεί. Ένα αυτοκίνητο που διακρίθηκε κάνοντας πολλά ρεκόρ ταχύτητας στα χέρια του Stirling Moss και στη συνέχεια του Phil Hill. Επιτρέποντας μάλιστα στον τελευταίο να φτάσει τα 410,5 km/h με κινητήρα 1.5 τούρμπο με 290 άλογα.

Ανάμεσα στα εκθέματα στον σταντ της MG στη Rétromobile θα βρίσκεται επίσης το EX135 του 1938, ένα άλλο αυτοκίνητο για ρεκόρ που εμφανίστηκε στα Bonneville Salt Flats, στην Πολιτεία της Utah στις ΗΠΑ, στα χέρια του Goldie Gardner. 

Ένα ακόμα πιο παλιό MG θα έχουν την τύχη να δουν όσοι επισκεφθούν το γαλλικό σαλόνι, το Old Number One, αγωνιστικό του 1925. Επίσης ανακοινώθηκε η παρουσία ενός ικανού αριθμού ρόουντστερ, τέτοιου που θα προετοιμάσει το έδαφος για το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Cyberster το επόμενο καλοκαίρι.

Rétromobile 2024 και τα 100 χρόνια της MG

«Γι' αυτήν την 48η διοργάνωση της έκθεσης, ο εορτασμός της εκατονταετηρίδας της φίρμας MG, μιας πραγματικής ναυαρχίδας της βρετανικής βιομηχανίας στην εποχή της, φαινόταν προφανής», λέει ο Romain Grabowski, διευθυντής της Rétromobile. 

Γεννημένη κοντά στην Οξφόρδη με την παρότρυνση του μηχανικού Cecil Kimber ως αθλητικού παράγοντα του κατασκευαστή Morris, η MG έχει αλλάξει ιδιοκτήτες πολλές φορές στην 99χρονη ιστορία της. Η εταιρεία πέρασε κυρίως στα χέρια της British Leyland και της BMW, εμπορευόμενη μικρά σπορ αυτοκίνητα που έγιναν δημοφιλή, όπως τα Midget, MGA, MGB ή MGF. Και να διαβάσετε από το DRIVE για κάμποσα, στα λινκ που ακολουθούν...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ MG Midget, το ορεκτικό του όψιμου συλλέκτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ MG TF 1953-1955: Ένα όμορφο τέλος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ DRIVE Legends: MG MGA 1955-1961
ΔΕΙΤΕ AKOMH MG MGB GT 1965-1980, χάτσμπακ αλ’ αμερικέν

Η MG aνήκει πλέον στον κινεζικό Όμιλο SAIC και εξειδικεύεται στα μαζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με το Cyberster να σηματοδοτεί την επιστροφή της φίρμας στις ρίζες της. Η Rétromobile 2024 θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου στο Paris Expo Porte de Versailles. Και για όποιον θα έχει την τύχη να βρεθεί στο Παρίσι εκείνες τις ημέρες, αξίζει η επίσκεψη. Εξάλλου Η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων είναι ήδη ανοιχτή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube