Υβριδικό Volkswagen Golf GTI με 410 PS στο Wörthersee

Υβριδικό Volkswagen Golf GTI με 410 PS στο Wörthersee

Το Golf GTI First Decade που ετοίμασε φέτος η Volkswagen για την καθιερωμένη συνάντηση του Wörthersee είναι υβριδικό, τετρακίνητο και πανίσχυρο.

Η Volkswagen δηλώνει βροντερό «παρών» στην καθιερωμένη συνάντηση των φίλων του Golf GTI στην αυστριακή πόλη Wörthersee, κάθε χρόνο, με αυτοκίνητα που ετοιμάζει ειδικά για την περίσταση.

Φέτος, το βασικό έκθεμα της εταιρίας θα είναι το πρωτότυπο Golf GTI First Decade. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της... διασταύρωσης ενός Golf GTI και ενός Golf GTE, με επιπλέον δυνατότητες και κορυφαία απόδοση. Πιο συγκεκριμένα, ο συμβατικός 2.0 TSI βενζίνης που υπάρχει κάτω από το καπό του αποδίδει 410 PS, οι οποίοι φτάνουν στους εμπρός τροχούς. Στο πίσω μέρος όμως υπάρχουν μπαταρίες που φορτίζονται με ανάκτηση ενέργειας, με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, και τροφοδοτούν ένα μοτέρ 12 kW (16 PS), το οποίο κινεί τους πίσω τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Volkswagen Golf GTI Performance

Θερμικό και ηλεκτρικό μοτέρ μπορούν να δουλεύουν μαζί ή το καθένα μόνο του. Έτσι, αυτό το Volkswagen Golf μπορεί να είναι ένα πανίσχυρο προσθιοκίνητο GTI 410 ίππων, ένα πισωκίνητο ηλεκτρικό ή ένα υβριδικό τετρακίνητο. Ουσιαστικά η πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιείται σε χαμηλή ταχύτητα εντός πόλης, σε αυξημένη κίνηση ή στο παρκάρισμα. Ο οδηγός ελέγχει το σύστημα από το infotainment ή μέσω tablet. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ενσωμάτωσης υβριδικής τεχνολογίας σε ένα Golf GTI.

Το όνομα του μοντέλου προέκυψε επειδή φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση αυτοκινήτου στο Wörthersee εξελιγμένου από νέους ανθρώπους που κάνουν την πρακτική τους στη Volkswagen. Το First Decade δημιουργήθηκε μέσα σε εννέα μήνες, από οκτώ άνδρες και πέντε γυναίκες, 18-23 ετών και έξι διαφορετικών ειδικοτήτων. Τα χρώματα Atlantic Blue Metallic και Satin Ocean Shimmer που χρησιμοποίησαν για το αμάξωμα, λένε ότι τα εμπνεύστηκαν από το χρώμα των νερών και του ουρανού στο Wörthersee... Η καμπίνα του είναι διθέσια, και πίσω από τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπάκετ οδηγού-συνοδηγού υπάρχει ένα ηχοσύστημα 1.690 W, με 11 ηχεία και subwoofer.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα VW Golf R Variant Performance 35 στο Wörthersee του '16

Ένα ακόμα αυτοκίνητο που παρουσιάζει η Volkswagen στο Wörthersee είναι το Golf GTE Variant impulsE. Πρόκειται για μια στέισον έκδοση του Golf GTE, με μια πρωτότυπη μπαταρία με αυξημένη χωρητικότητα, από 8,8 στις 16,8 kWh, που ουσιαστικά διπλασιάζει την ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου. Και αυτό το αυτοκίνητο ετοιμάστηκε από 14 νέους που κάνουν πρακτική εξάσκηση στη Volkswagen, και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Zwickau, στο εργοστάσιο κινητήρων στο Chemnitz, αλλά και στον εκθεσιακό χώρο Transparent Factory στη Δρέσδη.

Σε περίπτωση που βρεθείτε στην Αυστρία τις επόμενες μέρες, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το φεστιβάλ Wörtherseetreffen άνοιξε τις πύλες του σήμερα, και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 27 Μαΐου.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube