VW Golf R Variant Performance 35 στο Wörthersee

VW Golf R Variant Performance 35 στο Wörthersee

Το φεστιβάλ της Volkswagen στο Wörthersee συνεχίζεται, με την εταιρεία να αποκαλύπτει το πρωτότυπο Golf R Variant Performance 35.

Το κόνσεπτ του VW Golf R Variant Performance 35 αποτελεί δημιούργημα των μαθητευόμενων μηχανικών από το εργοστάσιο στο Sachsen, στη Γερμανία, και πρόκειται για ένα και μοναδικό μοντέλο.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο χέρι, σε απόχρωση χαλαζίτη και κόκκινου tornado. Επίσης φορά ειδικά σχεδιασμένες ζάντες ελαφρού κράματος και εφοδιάζεται με σύστημα φρένων υψηλής απόδοσης.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στην καμπίνα, όπου το Golf R Variant Performance 35 διαθέτει ρετουσαρισμένο «ουρανό» με αστέρια LED μιμούμενο τη Rolls-Royce. Οι εκπαιδευόμενοι μηχανικοί εγκατέστησαν επίσης ένα premium ηχοσύστημα με 12 ηχεία και ισχύ 2.500w. Τέλος, για να υπηρετεί με ζήλο το αμάξωμά του τοποθετήθηκε ηλεκτρικά ανακλινόμενο πάτωμα στο πορτμπαγκάζ που κρύβει στα «σωθικά» του ένα επίσης μοναδικό παιδικό ποδήλατο χωρίς πετάλια, βαμμένο επίσης στα μοτίβα του αυτοκινήτου.

Κατά τα ειωθότα, την κίνηση του Golf R Variant Performance 35 έχει αναλάβει ο 4κύλινδρος δίλιτρος κινητήρας TSI, αλλά αναβαθμισμένος στους 350 PS. Η Volkswagen απέφυγε να δώσει λεπτομερείς προδιαγραφές για το μοτέρ, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε με περισσή βεβαιότητα ότι τουλάχιστον θα συνδυάζεται με ένα 6άρι σασμάν DSG και μετάδοση 4Motion για κίνηση σε όλους τους τροχούς. Με αυτά κατά νου, το σπριντ 0-100 km/h εκτιμούμε ότι θα ολοκληρώνεται σε περίπου 5” και  τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

[Πηγή VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube