Škoda Roadiaq, ένα Enyaq για κάμπινγκ

Škoda Roadiaq, ένα Enyaq για κάμπινγκ

Διακοπές με ηλεκτρικό; Γίνεται πλέον πιο εύκολα και πιο διασκεδαστικά με το Škoda Roadiaq, ένα αυτοκίνητο για κάμπινγκ που βασίζεται στο Škoda Enyaq.

Πώς το Škoda Roadiaq μπήκε στην πρωτότυπη εξίσωση των Τσέχων; Χάρη στις ολοένα και πιο αποδοτικές μπαταρίες και στους ολοένα και πιο αποδοτικούς ηλεκτρικούς κινητήρες που διευρύνουν σημαντικά την γκάμα των ηλεκτρικών. 

Το δίκτυο φόρτισης βελτιώνεται επίσης μέρα με τη μέρα, με σταθμούς φόρτισης να ξεφυτρώνουν παντού. Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών, το άγχος της αυτονομίας, ανάλογα με τη χώρα που ζουν, ξεπερνιέται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Το Škoda Roadiaq αποτελεί μόνο μια σπουδή της Škoda Academy, οπότε προσώρας δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια παραγωγής.

Škoda Roadiaq, ένα Enyaq για κάμπινγκ

Έτσι, οι διακοπές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξελίσσονται σε μια δυνατότητα. Με αυτή την ιδέα κατά νου, οι εκπαιδευόμενοι της Škoda Academy σήκωσαν τα μανίκια, για να καταλήξουν στο Škoda Roadiaq που βλέπετε.

Το Škoda Roadiaq λοιπόν είναι ένα αυτοκινούμενο, ένα αυτοκίνητο για κάμπινγκ, που βασίζεται στο ηλεκτρικό Enyaq. Αναζητώντας επιπλέον χώρο στο εσωτερικό, το πρωτότυπο SUV ενσωματώνει ειδικό κουβούκλιο, κάτι αντίστοιχο που συναντάς σε μετατροπές ασθενοφόρων ή σε… νεκροφόρες.

Škoda Roadiaq, ένα Enyaq για κάμπινγκ

Αυτή η επέκταση καθιστά το Roadiaq 35 πόντους ψηλότερο από το Enyaq στο οποίο βασίζεται. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δημιουργεί πρόσθετο εσωτερικό χώρο.

Το εσωτερικό του Škoda Roadiaq έχει επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους, συρτάρια και ντουλάπια όμορφα ενσωματωμένα και μερικώς φινιρισμένα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το αυτοκίνητο της τσεχικής ακαδημίας διαθέτει ένα μόνο κρεβάτι, αν και υπάρχει η επιλογή για ένα δεύτερο.

Škoda Roadiaq, ένα Enyaq για κάμπινγκ

Επιπλέον, οι «ένοικοι» του Škoda Roadiaq δεν περιορίζονται μόνο στο να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, αλλά έχουν τη δυνατότητα και να εργάζονται! Η μεγάλη οθόνη στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου αποτελεί τμήμα μιας μονάδας γραφείου.

Το Škoda Roadiaq είναι επίσης εξοπλισμένο με κιτ κουζίνας, αλλά πρέπει να το βγάλεις εκτός αυτοκινήτου για να το χρησιμοποιήσεις. Μην σας τρομάζει όμως αυτό, στην περίπτωση που αρχίσει να βρέχει ενώ μαγειρεύετε. Υπάρχει η δυνατότητα να καταφύγετε, κάτω από την πτυσσόμενη τέντα που είναι τοποθετημένη στην πίσω πόρτα. 

Škoda Roadiaq, ένα Enyaq για κάμπινγκ

Φυσικά ως ηλεκτρικό το Škoda Roadiaq διαθέτει τουλάχιστον τρεις πρίζες. Ενώ, για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, είναι επίσης εξοπλισμένο με φορητό ηλιακό πάνελ.

Το Škoda Roadiaq αποτελεί μόνο μια σπουδή της Škoda Academy, οπότε προσώρας δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια παραγωγής. Από την άλλη είναι μια δημιουργία που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον Όμιλο Volkwagen και τα διάφορα στέισον της ευρύτερης γκάμας του για να φτιάξει αυτοκίνητα κάμπινγκ με το γνωστό, καλιφορνέζικο στιλ.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube