Αντι-Smart από τη Yamaha για την Ευρώπη

Αντι-Smart από τη Yamaha για την Ευρώπη

Μέχρι τώρα η Yamaha ήταν γνωστή για τις μοτοσυκλέτες, τα μουσικά όργανα και τα ηλεκτρονικά συστήματα ήχου που κατασκεύαζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα ετοιμάζεται να κατασκευάσει το πρώτο της αυτοκίνητο παραγωγής.

Μια πηγή που γνωρίζει τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας, και μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας, αποκάλυψε ότι έχει αποφασίσει να ξοδέψει «δεκάδες εκατομμύρια γιεν» για ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων επί ευρωπαϊκού εδάφους. Προς το παρόν η χώρα και το ύψος της επένδυσης, ωστόσο, παραμένουν άγνωστα.

Το πρώτο μοντέλο θα είναι ένα μικρό, διθέσιο αυτοκίνητο πόλης και θα διατίθετα πρώτα στην Ευρώπη από το 2019 και, ενδεχομένως, αργότερα και στις αγορές της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας.

Το πρωτότυπο Motiv που παρουσιάστηε στο Σαλόνι του Τόκυο το 2013 ταιριάζει ακριβώς σε αυτή την περιγραφή και πιθανότατα μας δίνει μια πρώτη εικόνα του διθέσιου μίνι που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Smart ForTwo και θα προσφέρεται τόσο με κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.0 λίτρου όσο και με ηλεκτροκινητήρα.

Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα παραχθεί από την Yamaha μετά το 2000 GT, το οποίο κατασκεύαζε για λογαριασμό της Toyota τη δεκαετία του ’60. Το 1999 είχε παρουσιάσει το supercar OX99-11, θέλοντας να περάσει στην παραγωγή την εμπλοκή της στην Formula 1 από το 1989, το οποίο όμως έμεινε στο στάδιο του concept.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube