Νέο Škoda VisionS Concept

Νέο Škoda VisionS Concept

Πλησιάζει η ώρα για την παρουσίαση του νέου, μεγάλου SUV της Škoda.

H Škoda έδωσε στη δημοσιότητα μερικά σκίτσα του πρωτότυπου VisionS που θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο στην Έκθεση της Γενεύης.

Ως γνωστόν, η τσεχική εταιρεία δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό πάνω στο νέο της SUV, μεγαλύτερο του Yeti, και τώρα είναι έτοιμη να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής μέσω του πρωτότυπου που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Η κοφτερή σχεδίαση με τις έντονες ακμές του VisionS έχει επηρεαστεί από το πρωτότυπο VisionC του 2014, και οι διαστάσεις του (4.700 x 1.910 x 1.680) του επιτρέπουν χωροταξικά μια τρίτη σειρά καθισμάτων, με αποτέλεσμα να καθίζει μέχρι έξι.

Το νέο SUV της Škoda θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα του ομίλου VW και θα φέρει πολλά κοινά μηχανικά μέρη με το VW CrossBlue που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στον χρόνο.

Η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται από 4κύλινδρα μοτέρ, όπως έχουμε ήδη γνωρίσει από το καινούριο Superb, με την βάση να αποτελεί ο 1.6 TDI με τους 120 ίππους. Αργότερα θα υπάρξει και υβριδική έκδοση με πετρελαιοκινητήρα, ενώ το σύστημα τετρακίνησης θα προσφέρεται ως έξτρα στην πλειοψηφία των εκδόσεων.

Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στην Έκθεση του Παρισιού και θα ονομάζεται Kodiak.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube