Έρχεται νέο Ford GT το 2016;

Έρχεται νέο Ford GT το 2016;

Δημοσιεύματα θέλουν τη Ford να λανσάρει τον αντικαταστάτη του GT, με τον οποίο θα συμμετάσχει και στον 24ωρο αγώνα του Le Mans του 2016.

Η Ford αναβίωσε το θρυλικό GT40 το 2004 με το GT, και τώρα φαίνεται πως ετοιμάζει ένα νέο κορυφαίο μοντέλο για τη γκάμα της. Με αυτό σχεδιάζει μάλιστα να εμπλακεί ξανά στους αγώνες αντοχής.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου Ford GT, το οποίο βέβαια μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικό όνομα, αναμένεται να γίνουν στο Detroit Auto Show τον ερχόμενο Ιανουάριο. Θα λανσαριστεί υπό τη σκέπη της Ford Performance, του brand name που θα ενσωματώσει το αμερικανικό τμήμα SVT, το ευρωπαϊκό Team RS και το αγωνιστικό Ford Racing, σε ένα.

Ο κινητήρας του θα είναι τοποθετημένος στο κέντρο, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα πρόκειται για μια βελτιωμένη έκδοση του V8 του νέου Mustang GT350 ή για έναν EcoBoost V6 μικρότερου κυβισμού. Άλλωστε η Ford ήδη προμηθεύει με κινητήρες V6 EcoBoost τα αγωνιστικά πρωτότυπα της ομάδας Chip Ganassi Racing στο αμερικανικό United SportsCar Championship.

Και η αγωνιστική προϋπηρεσία του μοτέρ που θα χρησιμοποιηθεί στο νέο GT είναι σημαντική, αφού με αυτό το μοντέλο η Ford σκοπεύει να συμμετάσχει επίσημα σε αγώνες αντοχής από το 2016. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο 24ωρος αγώνας του Le Mans. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνη τη χρονιά θα συμπληρωθούν ακριβώς 50 χρόνια από την πρώτη νίκη του Ford GT40 στο Le Mans. Οπότε η Ford έχει μια καλή ευκαιρία να προσπαθήσει να επαναλάβει μια αντίστοιχη επιτυχία.

[Πηγές: Autoweek, Motor Trend]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube