MG Cyberster, μάθαμε απόδοση και αυτονομία

MG Cyberster, μάθαμε απόδοση και αυτονομία

Το MG Cyberster συνεχίζει να αποκαλύπτεται, ενόψει του εμπορικού λανσαρίσματός του το επόμενο έτος. Τώρα πλέον γνωρίζουμε τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την αυτονομία του.

MG Cyberster

Το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογικών Πληροφοριών έδωσε στη δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες για το MG Cyberster. 

Το ηλεκτρικό ρόουντστερ της MG που οσονούπω θα λανσαριστεί ως φίρμα και στην Ελλάδα από τον Όμιλο Συγγελίδη, θα διατίθεται σε δύο ονομασίες ισχύος. Η βασική, πισωκίνητη έκδοση του MG Cyberster θα αποδίδει 310 ίππους.

Οι δυνητικοί πελάτες όμως θα μπορούν επίσης να επιλέξουν μια τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρομοτέρ. Μονάδες που η συνδυασμένη ισχύς θα είναι 536 ίπποι, με 336 PS για το πίσω ηλεκτροκινητήρα και 210 PS για τον εμπρός.

Στην Κίνα ένας κυβερνητικός φορέας ήταν ο πάροχος τεχνικών λεπτομερειών για ένα μοντέλο... Ασυνήθιστο!

MG Cyberster

Και στις δύο περιπτώσεις, μαθαίνουμε επίσης ότι το ηλεκτρικό ρόουντστερ θα φοράει μπαταρία με ενεργειακή πυκνότητα 77 kWh. Χάρη σε αυτή τη χωρητικότητα, το MG Cyberster θα έχει αυτονομία 579 km σύμφωνα με τον κινεζικό πρότυπο CLTC για το πισωκίνητο μοντέλο.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ο κινεζικός κύκλος έγκρισης είναι κάπως γενναιόδωρος. Από την άλλη, μπορούμε να φανταστούμε ότι θα μπορεί να φτάσει σχεδόν τα 500 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Στην έκδοση των 536 ίππων, η αυτονομία του Cyberster πιθανότατα θα είναι λίγο μικρότερη.

MG Cyberster

Τον περασμένο Ιούλιο είχαμε την ευκαιρία να δούμε την καμπίνα του MG Cyberster. Όμορφα σχεδιασμένη, με ταμπλό ντυμένο στα κόκκινα και προσανατολισμένο προς τον οδηγό. Με ένα μεγάλο κυρτό ψηφιακό πάνελ, όπως αυτό που μπορείς να βρεις σε μια BMW ή όπως θα είναι στην επόμενη γενιά του Peugeot 3008. Να σημειώσουμε επίσης την παρουσία της οθόνης αφής στο επίπεδο της κεντρικής κονσόλας, σε κατακόρυφη θέση.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα δεδομένα των επιδόσεων του ηλεκτρικού ρόουντστερ της MG, το οποίο θα ζυγίζει σχεδόν δύο τόνους στην πλάστιγγα. Περιμένουμε επίσης να μάθουμε την τιμή του μοντέλου, η οποία αναμένεται να αποτελεί συστατικό της προσδοκώμενης επιτυχία του.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube