Vision Next 100, το μέλλον της BMW σε ένα πρωτότυπο [video]

Vision Next 100, το μέλλον της BMW σε ένα πρωτότυπο [video]

Με αυτό το εντυπωσιακό πρωτότυπο, η BMW γιορτάζει τα 100 χρόνια της και μας δείχνει τις βλέψεις της για το αυτόνομο –και όχι μόνο- μέλλον της αυτοκίνησης.

Όπως είχε διαρρεύσει, η BMW γιόρτασε τον πρώτο της αιώνα με ένα φουτουριστικό πρωτότυπο που ονομάζεται Vision Next 100.

Έχει μήκος 4,9 m και ύψος μόλις 1,37 m, ενώ το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο από ένα συνδυασμό συνθετικών υλικών. Σύμφωνα με την εταιρεία το Vision Next 100 είναι το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων πρωτοτύπων που θα δείξουν τις κατευθύνσεις προς τις οποίες θα κινηθεί η εταιρεία στο μέλλον.

Σύμφωνα με ένα σκεπτικό που η BMW ονομάζει «Ζωντανή Γεωμετρία» (Alive Geometry), η καμπίνα μπορεί να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες. Για παράδειγμα, όταν είναι σε λειτουργία η αυτόνομη οδήγηση οι εμπρός θέσεις μπορεί να είναι γυρισμένες προς τα πίσω, δημιουργώντας ένα χώρο που δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από ένα κανονικό σαλόνι.

Αντιθέτως όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο, η διαρρύθμιση της καμπίνας θα είναι συμβατική. Μάλιστα, ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχεις επιλέξει η θέση οδήγησης αλλά και το ταμπλό του αυτοκινήτου θα αποκτούν μια πιο επιθετική προσέγγιση, ώστε να ταιριάζουν με την εκάστοτε στιγμή. Εξάλλου ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας ήταν, είναι και θα είναι ο βασικός πυλώνας για κάθε μοντέλο της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube