Η κινεζική Arcfox θα παρουσιάσει στη Γενεύη ένα μικρό ηλεκτρικό SUV

Η κινεζική Arcfox θα παρουσιάσει στη Γενεύη ένα μικρό ηλεκτρικό SUV

Aλλά και μια αναβαθμισμένη έκδοση του επίσης ηλεκτρικού supercar, του Arcfox-7.

Η κινεζική Arcfox που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο μικρό SUV αλλά και μια αναβαθμισμένη έκδοση Arcfox-7 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.
Η Arcfox ανήκει στην Beijing Electric Vehicle (BJEV) που και αυτή με τη σειρά της ανήκει στην Beijing Auto. Πέρυσι, η Daimler εξαγόρασε το 4% στην BJEV, με τις φήμες να λένε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την από κοινού κατασκευή ηλεκτρικών Smart με την BAIC.

Η Arcfox πωλεί επί του παρόντος το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Lite δύο θέσεων στην Κίνα, το οποίο αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Smart για την προσφορά περισσότερων υψηλής τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας minicar EV σε σύγκριση με την πλειοψηφία των χαμηλού κόστους EVs στην Κίνα.

arc

H Arcfox το 2016 είχε παρουσιάσει το concept Arcfox-7 . Η μπαταρία του Arcfox-7 των 66,6 kWh τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει 612 ίππους και 1070 kgm ροπής!
Το σούπερκαρ της BAIC είναι το κορυφαίο μοντέλο μιας μελλοντικής σειράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας.

Οι 612 ίπποι του Arcfox-7 έχουν να κινήσουν 1.755 kg, παρ’ όλα αυτά οι επιδόσεις που ανακοινώνει η BAIC… ηλεκτρίζουν: 0-100 km/h σε κάτω από 3” και τελική ταχύτητα 260 km/h. Αντίστοιχου επιπέδου δείχνουν και τα φρένα, με κεραμικούς δίσκους που έχουν 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω – στοιχεία που προδιαγράφουν μεγάλες δυνατότητες σε πίστα.    

Στη Γενεύη πρόκειται να δούμε  τη νέα γενιά του Arcfox-7, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, δίχως όμως να ξεκαθαρίζει αν και αυτό θα είναι ένα πρωτότυπο ή αν θα είναι ένα μοντέλο παραγωγής, όπως οι Κινέζοι είχαν αφήσει να διαρρεύσει παλαιότερα.  

Την ίδια στιγμή, η BJEV ανακοίνωσε μια κοινή επιχείρηση με την καναδική εταιρεία Magna για να αναπτύξει και να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε εργοστάσιο στο Zhenjing της ανατολικής Κίνας, από το 2020.

Να σημειώσουμε πως η BJEV προσφέρει τέσσερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σύμφωνα με τα δικά της σήματα, δύο sedan και δύο SUV. Το 2018 πούλησε συνολικά 158.012 αυτοκίνητα, που μεταφράζονται σε αύξηση πωλήσεων κατά 53% σε σχέση με το 2017.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube