Έρχεται νέο Mercedes-Benz C111 concept [video]

Έρχεται νέο Mercedes-Benz C111 concept [video]

H Στουτγάρδη μέσω teaser μας προετοιμάζει για ένα νέο Μercedes-Benz C111 concept το οποίο θα αποτελέσει έμπνευση για τη νέα εποχή πολυτέλειας της μάρκας.

Mercedes-Benz C111

Η Mercedes-Benz και ο αρχισχεδιαστής της, Gorden Wagener, μέσω teasers που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μας προετοιμάζουν για τον ερχομό ενός νέου Μercedes-Benz C111 concept.

Το ιστορικό όνομα C111 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 1969. Στη συνέχεια, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70 o κατασκευαστής παρουσίασε διάφορα concept της οικογένειας C111. Συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου του 1970, η Mercedes-Benz C111 ήταν το πρώτο από μια σειρά πειραματικών αυτοκινήτων που έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το αρχικό μοντέλο του 1969 χρησιμοποίησε έναν κεντρικά τοποθετημένο περιστροφικό κινητήρα Wankel με τρεις ρότορες, πάνω σε ένα αεροδυναμικά εξελιγμένο αμάξωμα με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,191.

Μercedes-Benz C111

Την επόμενη χρονιά επανεμφανίστηκε με έναν κινητήρα Wankel με τέσσερις ρότορες, 350 ίππων και αναφερόταν ότι ήταν σε θέση να πιάσει 290 km/h. Η Mercedes αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει μελλοντικά την περιστροφική τεχνολογία κι έτσι η τρίτη βερσιόν της C111 χρησιμοποίησε έναν 5κύλινδρο σε σειρά τουρμποντίζελ με απόδοση 230 ίππων.

Με αυτή τη C111, η Mercedes-Benz κατέρριψε πολλά ρεκόρ ντίζελ, πετυχαίνοντας 322 km/h στην πίστα του Nardo, στην Ιταλία το 1978. Η Mercedes-Benz αναβίωσε το όνομα το 1991 για ένα εμπορικό σούπερκαρ, το C112, το οποίο πρότζεκτ ακύρωσε ύστερα από τις μόλις 700 παραγγελίες.

Mercedes-Benz επίσης πειραματίστηκε με κινητήρα Wankel στο C111 του 1969 και το 1970 τοποθέτησε στο ίδιο αυτοκίνητο και ένα περιστροφικό μοτέρ με τέσσερις ρότορες που απέδιδε 369 ίππους. Τελικά όμως εγκατέλειψε το σχέδιο και στράφηκε προς τους κινητήρες ντίζελ . 

Όπως και οι προκάτοχοί του, το μελλοντικό C111 αναμένεται να εστιάζει και αυτό στη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση.

 

Η οβάλ γρίλια του φιλοξενεί στρογγυλούς προβολείς, ενώ στρογγυλά είναι τα φώτα και στο πίσω μέρος. Φυσικά, είναι βαμμένο σε πορτοκαλί χρώμα όπως και οι πρόγονοι του.

H Mercedes-Benz μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρωτότυπο ωστόσο, ο Wagener υπόσχεται ότι θα αποτελέσει έμπνευση για τη νέα εποχή πολυτέλειας της μάρκας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube