Ένα θηρίο L200 από τη Mitsubishi Special Vehicle Projects

Ένα θηρίο L200 από τη Mitsubishi Special Vehicle Projects

Ένα θηριώδες pick-up από τη Mitsubishi για επίδοξους Indiana Jones.

H Mitsubishi έκανε δυναμική εμφάνιση στο Σαλόνι Επαγγελματικών Αυτοκινήτων 2017, στο Birmingham, στη Βρετανία, με μια ούλτρα βελτιωμένη έκδοση του φημισμένου «αγροτικού» της L200.

Το αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία «Project Swarm» είναι μια δημιουργία one-off που φτιάχτηκε σε συνεργασία με το περιοδικό Top Gear. Μια έκδοση που αναδεικνύει τα μέγιστα όλο το δυναμικό του L200, αλλά και την εγκαινιάζει το πρόγραμμα Special Vehicle Projects (SVP) της Mitsubishi.

Ο κατάλογος των αναβαθμίσεων που υπέστη το l200 είναι αναλυτικότατος και περιλαμβάνει θα λέγαμε τα πάντα: Από εξωτερικό roll cage και προεκτάσεις φτερών μέχρι ζάντες ελαφρού κράματος με λάστιχα που φουσκώνονται μόνα τους και από σφόδρα βελτιωμένη ανάρτηση για να αντεπεξέρχεται σε δύσκολα τερέν μέχρι έξτρα φανάρια LED. Επίσης, βίντσι, ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα και πολλά ακόμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota Hilux Tonka: Το θέλουμε σαν τρελοί [video]

Δυστυχώς, αυτό το καρατούμπανο από όλες τις απόψεις L200 δεν είναι προς πώληση. Για τους καταναλωτές όμως θα υπάρχει μια πιο λάιτ έκδοση με την ονομασία «Barbarian SVP» που επίσης θα βρίσκεται στο σταντ της Mitsubishi στο Birmingham. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, το αυτοκίνητο θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένης παραγωγής, καθώς θα ετοιμαστούν μόνο 250 Barbarian SVP. Τα μισά από αυτά θα είναι βαμμένα σε Electric Blue, όπως το χρώμα του Project Swarm που βλέπουμε και τα άλλα μισά σε Cosmos Black. Θα πατούν δε σε αλουμινένιες ζάντες 17 ιντσών ντυμένες με λάστιχα BF Goodrich all-terrain που θα γεμίζουν ασφυκτικά τα φτερά με τις προεκτάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Mitsubishi L200 Club Cab 2.4 MIVEC 181 PS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mitsubishi Motors: Νέο L200 Iron

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan Navara King Cab 2.3 dCi 160 PS


Η Mitsubishi για να κάνει το Barbarian SVP να ξεχωρίζει από το στάνταρ L200 Barbarian Double Cab, πάνω στο οποίο βασίζεται, τροποποίησε τη μάσκα και το γέμισε σε επίκαιρα σημεία με μαύρα διακοσμητικά. Η έκδοση SVP  διαθέτει επίσης έξτρα επεμβάσεις, όπως φωτισμό του χώρου φόρτωσης στην καρότσα, κάστομ πλερικά σκαλοπάτια, ανοιγόμενη πόρτα με αμορτισέρ για την καρότσα και φλας ενσωματωμένα στους καθρέφτες. Κα φυσικά σήμανση «SVP».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Isuzu D-MAX Double Cab 1.9 TD 164 PS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το FIAT Fullback Extended Cab 2.4 181 PS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Toyota Hilux Double Cab 2.4 150 PS

Το L200 Barbarian SVP διατίθεται ήδη στη Βρετανία από £28.479 συν το ΦΠΑ. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2,4λιτρος ντίζελ της εταιρείας με μέγιστη ισχύ 181 PS και μέγιστη ροπή 43,8 kgm. Μούμερα που περνούν στους τροχούς μέσω ενός 6αριού χειροκίνητου σασμάν ή ενός αυτόματου με πέντε ταχύτητες και με paddle shifters στο τιμόνι.

[Πηγή Mitsubishi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube