Έκθεση Γενεύης: Αποκάλυψη για την BMW M8 Gran Coupé [video]

Έκθεση Γενεύης: Αποκάλυψη για την BMW M8 Gran Coupé [video]

Το τολμηρό σε εμφάνιση πρωτότυπο της 8 Series σχεδιάστηκε για να αντιπαρατεθεί στα μεγάλα κουπέ της Mercedes-Benz, στα μελλοντικά Audi 8, αλλά και στις Aston Martin DB11 και Bentley Continental GT.

Η 8 Series θα επιστρέψει στην γκάμα της BMW τους ερχόμενους μήνες, αλλά τα μεγάλα νέα σε σύγκριση με τα τέλος της δεκαετίας του ’90 είναι η εμφάνιση μιας έκδοσης Gran Coupé, η οποία προεικονίζεται στην Σαλόνι της Γενεύης από ένα πρωτότυπο.

Δεν θα λέγαμε ότι η BMW «τεμπελιάζει» τους τελευταίους μήνες, ειδικά στην κορυφή της γκάμας της. Η X7 αναμένεται να λανσαριστεί τους προσεχείς μήνες, η X4 μόλις ανανεώθηκε, η 6 Series Gran Turismo εμφανίστηκε στους καταλόγους και η φίρμα του Μονάχου μας παρουσιάζει σήμερα στη Γενεύη ένα νέο κόνσεπτ: Την M8 Gran Coupé.

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, αυτή είναι μια πιο «οικογενειακή» έκδοση της M8 που με τη σειρά της έχει ήδη ανακοινωθεί επίσης διά πρωτοτύπου. Το τελευταίο υιοθετεί τη χαρακτηριστική 4θυρη διαμόρφωση των μεγάλων κουπέ της φίρμας, αλλά η μεγάλη έκπληξη είναι η επιβεβαίωση από την BMW για τη μελλοντική έλευση μιας 8 Series Gran Coupé στις εκθέσεις.



Ένα μοντέλο που δεν υπήρχε την εποχή της παλιάς 8 Series του ’90, καθώς αυτή διετίθετο μόνο σε κουπέ. Η BMW θα παίξει αυτή τη φορά αρκετά χαρτιά κάτω από το ίδιο όνομα –κουπέ, καμπριολέ και Gran Coupé, με στόχο να βάλει τρικλοποδιά στη Mercedes-Benz που διαθέτει πλήρη γκάμα στην S-Class. Και βέβαια, να μην ξεχνάμε την Audi που ομοίως ετοιμάζεται να αντιδράσει με ένα A8 Coupé και ένα A8 Cabriolet.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube