DS 3 Crossback e-Tense: Το πρώτο ηλεκτρικό DS θα είναι στο Παρίσι

DS 3 Crossback e-Tense: Το πρώτο ηλεκτρικό DS θα είναι στο Παρίσι

Φιγουράροντας με τις τρεις άλλες ηλεκτροκίνητες παγκόσμιες πρεμιέρες, το DS 3 Crossback e-Τense θα κάνει το ντεμπούτο στο Mondial de l’Automobile του Παρισιού. Με αυτονομία έως 320 km κατά WLTP, το EV της DS θα λανσαριστεί το β’ 6μηνο του 2019.

Αιχμή του δόρατος για ηλεκτρικό πρόγραμμα του Groupe PSA, η DS Automobiles θα έχει στο σταντ του Mondial de l’Automobile όχι λιγότερα από τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα ή πρωτότυπα. Και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στο παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου θα είναι το μελλοντικό DS 3 Crossback e-Τense.

Το μικρό crossover, που εξελίχτηκε πάνω στην πλατφόρμα eCMP, ενσωματώνει μια μπαταρία 50kWh που όπως αναγγέλλει η DS παρέχει αυτονομία έως 320 km κατά WLTP και σχεδόν 430 km στον κύκλο NEDC. Η ισχύς του DS 3 Crossback e-Τense είναι 136 άλογα και η ροπή του 26,5 kgm, νούμερα που του επιτρέπουν να γράφει 8,7” στο σπριντ των 0-100. Η δυνατότητα επαναφόρτισης είναι σε πέντε ώρες για φορτιστή 11kW AC, ενώ θα είναι σε θέση να ανακτήσει το 80% της ενέργειας σε 30 λεπτά σε ένα τερματικό 100kW σε DC Combo. Ξεκινώντας τη νέα στρατηγική ηλεκτροκίνησης του Groupe PSA, το EV της DS θα λανσαριστεί το β’ 6μηνο του 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο DS 3 Crossback [video]

DS 3 Crossback e-Tense

Όσον αφορά την επαναφορτιζόμενη υβριδική πλευρά, το DS 7 Crossback e-Tense θα βρίσκεται επίσης στο παρισινό προσκήνιο. Εξελιγμένο πάνω στην πλατφόρμα EMP2, το γαλλικό SUV συνδυάζει ένα θερμικό κινητήρα 200 ίππων με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες των 80kW στον εμπρός και στον πίσω άξονα. Με μπαταρία 13,2kWh, το DS 7 Crossback e-Tense θα μπορεί να διανύσει έως και 50 χιλιόμετρα με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Το λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί για το τέλος του επόμενου έτους.

DS 7 Crossback e-Tense

Όσον αφορά το όραμα του αυτοκινήτου πολυτελείας της DS Automobiles, με ορίζοντα το 2035, αυτό είναι το πρωτότυπο DS X e-Tense που θα κάνει επίσης το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Με πρώτη γεύση τον περασμένο Απρίλιο, το πρωτότυπο υιοθετεί ασύμμετρη εμφάνιση και φορά αποκλειστικά ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει έως και 1000kW ισχύος.

DS X e-Tense

Τέλος, η DS Automobiles θα παρουσιάσει το νέο της DS e-Tense FE 19. Με συμμετοχή στο πρωτάθλημα Formula E και εξοπλισμένο με νέο κινητήρα 220kW, θα παρουσιαστεί με την καινούργια του φορεσιά για το 2018-2019.

«Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η DS γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες και δείχνει ότι το μέλλον ξεκινά σήμερα! Ο εξηλεκτρισμός είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής της φίρμας. Τα πρώτα εξηλεκτρισμένα DS θα είναι στο δρόμο το 2019, με το DS 7 Crossback e-Tense 4x4, το υψηλής απόδοσης υβριδικό μας, και το DS 3 Crossback e-Tense, 100% ηλεκτρικό. Από το 2025, όλα τα νέα μοντέλα DS θα λανσαριστούν αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητη έκδοση», λέει ο Yves Bonnefont, διευθύνων σύμβουλος της DS Automobiles.

DS e-Tense FE 19

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube