Αυτή η Porsche έχει κινητήρα 1,2 λίτρων!

Αυτή η Porsche έχει κινητήρα 1,2 λίτρων!

Η κεντρομήχανη 904 Living Legend είναι η μικρή Porsche που δεν είδαμε ποτέ στην παραγωγή.

Η Porsche έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του αυτοκινητιστικού τύπου με την σειρά πρωτοτύπων "Porsche Unseen" από την περίοδο 2005-2019, τα οποία βλέπουν για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας. Υπάρχουν πολλά από αυτά που θα θέλαμε να δούμε στην παραγωγή όμως το πιο εντυπωσιακό ίσως είναι η εικονιζόμενη 904 Living Legend που μας δείχνει το όραμα των σχεδιαστών της εταιρείας για μια μικρή και προσιτή Porsche!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 919 Street: Υβριδικό υπεραυτοκίνητο με 900 PS

Η σύγχρονη μετενσάρκωση της Porsche 904 δημιουργήθηκε το 2013, όμως όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του σχεδιαστικόυ κέντρου στη Στουτγκάρδη. Αποτελεί μια σχεδιαστική μελέτη βασισμένη στο ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο του Volkswagen XL1 (2013) ενώ χρησιμοποιεί έναν κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα V2 1,2 λίτρων από μοτοσικλέτα! 

Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου που υπολογίζεται κοντά στα 900kg, οι επιδόσεις θα ήταν εντυπωσιακές για ένα μικρό σπορτσκαρ. Να θυμίσουμε πως το 2014, η Volkswagen είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο XL Sport Concept που χρησιμοποιούσε το μοτέρ 1.199 cc της Ducati Panigale με 200 PS. Εκεί, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτούσε 5,7" και η τελική ταχύτητα ήταν 270 km/h.

Porsche 904 Living Legend

Όπως συνέβη με το αντίστοιχο πρωτότυπο της VW, έτσι και η Porsche 904 δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή. Παρόλα αυτά το ενδεχόμενο να κυκλοφορούσε στους δρόμους μια Porsche μικρότερη και πιο προσιτή από τις Boxster/Cayman με χαμηλό βάρος και κινητήρα που στροφάρει έως τις 11.000 rpm εξάπτει τη φαντασία, ακόμα και αν έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από τη δημιουργία του.

Το ίδιο ισχύει και για την εξωτερική σχεδίαση που δείχνει εντυπωσιακή ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Οι αναλογίες είναι ισοροπημένες ενώ το μικρό σε διαστάσεις αμάξωμα έχε όμορφες καμπύλες στα φουσκωμένα φτερά, διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα, πόρτες τύπου Gullwing και LED φώτα που το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο ως μια Porsche.

Μπορεί η Porsche 904 Living Legend να παρέμεινε για πάντα σε φάση πρωτοτύπου, όμως δεν είναι απίθανο στο μέλλον να δούμε μια πρόταση αντίστοιχου μεγέθους και χαρακτήρα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Εξάλλου η Porsche έχει παραδεχθεί πως αρκετά στοιχεία που βλέπουμε στα πρωτότυπα "Porsche Unseen" έχουν ήδη περάσει ή θα περάσουν σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube