Αποκάλυψη: Ηλεκτρική Mercedes-Maybach 6 Cabriolet [video]

Αποκάλυψη: Ηλεκτρική Mercedes-Maybach 6 Cabriolet [video]

Το επιβλητικό ντιζάιν της νέας 6 Cabriolet που αποκαλύφθηκε στο Pebble Beach δείχνει τη σχεδιαστική κατεύθυνση των μελλοντικών Mercedes-Maybach.

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε στο Pebble Beach Concours d’ Elegance τη νέα, μοντέρνα art deco Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.

Ουσιαστικά πρόκειται για την drop-top έκδοση του ηλεκτρικού πρωτοτύπου της κουπέ Mercedes-Maybach 6. Αποτελεί δε το πιο πρόσφατο βήμα της Mercedes-Benz για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον και να ισχυροποιήσει τη θέση του υπέρ-πολυτελούς κλάδου της. Μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια των ισχυρών πωλήσεων και κατήγαγε η Mercedes-Maybach S-Class σε παγκόσμιες αγορές-κλειδιά τους τελευταίους 12 μήνες.

Παίρνοντας τις επιμηκυμένες γραμμές και τις πολύπλοκες λεπτομέρειες της αρχικής 6άρας, που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο χρόνο επίσης στο Pebble Beach, η 6 Cabriolet διαθέτει αναδιπλούμενη οροφή και ένα νέο, ζεστό διθέσιο εσωτερικό. Και φυσικά μας δίνει μια σαφή ιδέα για το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει, ψαρεύοντας στα ίδια νερά με τη Rolls-Royce Dawn.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πρώτο καμπριολέ της Mercedes-Maybach. Την περασμένη χρονιά στο Los Angeles Auto Show, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τη Mercedes-Maybach S-Class Cabriolet, από την οποία κατασκευάστηκαν 300 κομμάτια. Βέβαια, με μήκος 5,7 m, πλάτος 2,1 και ύψος 1,34 m, η 6 Cabriolet είναι σημαντικά πιο μακριά, πάνω από 67 πόντους, 20 πόντους πιο φαρδιά και επτά εκατοστά πιο χαμηλή από την S-Class Cabriolet.



Ξεχωρίζοντας από την τολμηρή μάσκα, το επιβλητικά μακρύ καπό, την υπέρ το δέον προς τα πίσω τοποθετημένη καμπίνα, τους θηριώδεις τροχούς των 24”, τη σχεδίαση «boat tail» στο πίσω μέρος και τη διχρωμία, η 6 Cabriolet αναβιώνει τόσο τις υπερμεγέθεις αναλογίες όσο και το αισθητικό πρότυπο των πολυτελών αυτοκινήτων στα ’40s και ’50s. Οι παραδοσιακές φόρμες συνδυάζονται με ένα αριθμό σύγχρονων στοιχείων που περιλαμβάνου τα λεπτά εμπρός φανάρια LED και τα OLED πίσω που καταλαμβάνουν όλο το πλάτος του αυτοκινήτου.

Στην καμπίνα, η 6 Cabriolet προφανώς και διαθέτει ένα πολυτελές εσωτερικό με επένδυση από επιχρισμένο λευκό δέρμα Nappa, ταμπλό με ρευστές γραμμές, χειριστήρια αφής και ψηφιακές οθόνες με παραδοσιακές, αναλογικές βελόνες. Η εξατομικευμένη οροφή με δυνατότητα αναδίπλωσης είναι με χρυσαφιά γαζιά.

Το άκρως εντυπωσιακό στιλ και οι περίπλοκες λεπτομέρειες είναι εκεί για να καταδείξουν το πώς θα είναι η εμφάνιση των μοντέλων της Maybach στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τους παρέχουν στο ιδιοκτήτη τους μια πιο εξατομικευμένη και διακριτή παρουσία.

«Η 6 Cabriolet αποτελεί την ενσάρκωση της στρατηγικής του σχεδιασμού μας», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιαστής της Mercedes, Gorden Wagener. «Οι εκπληκτικές αναλογίες σε συνδυασμό με το πολυτελές εσωτερικό haute couture βοηθούν στη δημιουργία της απόλυτης εμπειρίας».

Η 6 Cabriolet διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που αποδίδει 760 άλογα μέσω τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, σύστημα παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη Mercedes-Benz SLS Electric Drive, ένα σούπερκαρ που έζησε πολύ λίγο και είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το 2013. Τα ηλεκτρομοτέρ λειτουργούν ανεξάρτητα, ένα για κάθε τροχό, κάνοντας την 6 Cabriolet τετρακίνητη. Οι προσομοιώσεις σε υπολογιστή έχουν δώσει χρόνο λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h, ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

H ενέργεια αποθηκεύεται σε μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου που είναι τοποθετημένη μέσα στο πάτωμα. Δίνει δε αυτονομία σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κύκλο μέτρησης και τη Mercedes-Benz περισσότερα από 500 km. To αυτοκίνητο διαθέτει ακόμη λειτουργία ταχείας φόρτισης που «τρέχει» μέχρι τα 350kW, και που λέγεται ότι παρέχει πρόσθετη αυτονομία 100 km με μόλις πέντε λεπτά φόρτισης.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube