Πώς γλίτωσε ο Pierce Brosnan όταν πήγε με 200 μια BMW 850;

Πώς γλίτωσε ο Pierce Brosnan όταν πήγε με 200 μια BMW 850;

Του χάρισαν ένα υπέροχο GT κι η αστυνομία τον συνέλαβε να πηγαίνει με 200 την πρώτη κιόλας νύχτα.

BMW 850

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ηθοποιοί έχουν τα τυχερά τους. Εκτός από το να κερδίζουν εκατομμύρια ανά ταινία, ορισμένοι από αυτούς απολαμβάνουν κι επιπλέον προνόμια περιστασιακά. Να, όπως ο Pierce Brosnan στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν έλαβε για δώρο μία BMW 850.

Ο Ιρλανδός ηθοποιός είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη γερμανική εταιρεία εξαιτίας της προβολής των μοντέλων της στις ταινίες του James Bond. Εξ ου κι η χορηγία της BMW 850, στην έκδοση Ci μάλιστα.

Αμ την πήρε δωρεάν, αμ την πήγαινε με 200, αμ τον άφησαν να φύγει. Οι διάσημοι έχουν τα τυχερά τους

Του παραχωρήθηκε μετά την επιτυχία του Goldeneye, όπου πρωταγωνιστούσε η -φρέσκια τότε- Z3. Η συμπερίληψη του γερμανικού ρόουντστερ στην ταινία ήταν μέρος μιας συμφωνίας τριών ταινιών μεταξύ της BMW και της MGM.

BMW 850

Στις επόμενες ταινίες – το «Tomorrow Never Dies» και το «The World Is Not Enough» – πρωταγωνιστούσε μια 750iL κι η πανέμορφη Z8 αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο James Bond θα οδηγήσει ηλεκτροκίνητη Aston Martin, ένας μυστικός πράκτορας με οικολογικές ανησυχίες!

Ο ίδιος ξετρελάθηκε με την BMW 850Ci. Αφηγήθηκε μάλιστα το πώς τον συνέλαβαν να τρέχει με 120 mph (ένα κλικ κάτω από 200 km/h) στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, την πρώτη κιόλας μέρα των γυρισμάτων για το Dante's Peak.

BMW 850

Παρά το γεγονός ότι η ταχύτητα ήταν υπερβολική και στις ΗΠΑ γενικώς δεν αστειεύονται, η δημοσιότητα «καθάρισε» και τον άφησαν μόνο με μια προειδοποίηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW 850i 1989-1992, επανερμηνεύοντας το Grand Touring [video]

Σε αντάλλαγμα, οι αστυνομικοί ήθελαν να μάθουν κάποιες πληροφορίες για το πώς το κινηματογραφικό συνεργείο του GoldenEye πραγματοποίησε μερικές θεαματικές σκηνές.

BMW 850

Η δικαιολογία του Ιρλανδού για το ότι υπερέβη το όριο ταχύτητας; «Δεν το κατάλαβα καν γιατί το αυτοκίνητο ήταν τόσο καλό, τόσο ομαλό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προς πώληση 59 αυτοκίνητα από ταινίες του James Bond

Στην πρώτη γενιά της Σειρά 8, η BMW έκλεινε αυτόματα τα παράθυρα του υπέροχου κουπέ όταν ξεπερνούσε τα 160 km/h για να μειώσει τον θόρυβο του αέρα.

BMW 850

Η BMW 850 Ci πουλήθηκε με δύο διαφορετικούς κινητήρες, τον M70 και τον M73. Ο Pierce Brosnan είχε το νεότερο μοντέλο, οπότε καρπωνόταν τη μεγαλύτερη κι ισχυρότερη μονάδα των 5,4 (αντί για 5,0) lt.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube