Πωλείται η Lamborghini Countach του Λύκου της Wall Street

Πωλείται η Lamborghini Countach του Λύκου της Wall Street

Η έντονα τρακαρισμένη Lamborghini Countach 25th Anniversary του 1989 οδηγήθηκε από τον Leonardo DiCaprio στη διάσημη σκηνή της σύγκρουσης.

Η φέρουσα εκτεταμένες ζημιές Lamborghini Countach 25th Anniversary του 1989 δημοπρατείται στο Άμπου Ντάμπι στις 25 Νοεμβρίου. 

Θα είναι η πρώτη φορά που το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Leonardo DiCaprio στον Λύκο της Wall Street θα πωληθεί και βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που ήταν στο τέλος της καριέρας του στο Χόλιγουντ.

Τα σούπερκαρ κατασκευάζονται για να προσφέρουν συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι, σωστά; Άρα τι νόημα έχει να αποκτήσεις κάποιο που δεν μπορείς να το οδηγήσεις; Κι όμως, τα περισσότερα αγοράζονται για ελάχιστες εμφανίσεις και για να κλειστούν σε κάποιο γκαράζ, ώστε να πουληθούν ακριβότερα μελλοντικά.

Μπορεί να είναι σε κακή κατάσταση, αλλά αυτή ακριβώς είναι η γοητεία της. Ο οίκος δημοπρασιών αναμένει ότι η συγκεκριμένη Lamborghini Countach θα πουληθεί έως 2 εκατομμύρια δολάρια.

Κάπως έτσι, μια καμένη και σκουριασμένη Ferrari 500 Mondial πουλήθηκε πρόσφατα για €1,72 εκατομμύρια. Τώρα, η τρακαρισμένη Lamborghini Countach αναμένεται να βρει νέο σπιτικό με εκτιμώμενη τιμή πώλησης έως 2 εκατομμύρια δολάρια.

Lamborghini Countach

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams αναφέρει ότι η περίφημη Countach είχε συνολικό τηλεοπτικό χρόνο 3 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα κι ότι είναι το ακριβές αυτοκίνητο που τράκαρε ο DiCaprio. 

Είναι ενδιαφέρον ότι ο σκηνοθέτης Martin Scorsese δεν ήταν ικανοποιημένος με τη ζημιά που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων κι έβαλε ένα φορτηγό να το χτυπήσει πολλές φορές για να του προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη φθορά. 

Lamborghini Countach

Ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα αποκτήσει μόνο το ιταλικό μοντέλο, αλλά και το κουστούμι που φορούσε ο διάσημος ηθοποιός κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των σκηνών του ατυχήματος. 

Επίσης μια καρέκλα σκηνοθέτη και το χαρακτηριστικό αντικείμενο που ορίζει πότε αρχίζει και πότε τελειώνει το γύρισμα. Το τελευταίο φέρει τις υπογραφές του DiCaprio, του Scorsese και της Margot Robbie. Επιπλέον δύο DVD της ταινίας κι επιστολές αυθεντικότητας από την εταιρεία παραγωγής.

Lamborghini Countach

Η Lamborghini κατασκεύασε μόλις 658 παραδείγματα της 25th Anniversary. Και μόνο 12 κομμάτια κατασκευάστηκαν σε αυτήν τη διαμόρφωση, Bianco Polo με ταπετσαρία Bianco.  Ο ατμοσφαιρικός V12 των 5,2 lt απέδιδε 455 PS στις 7.000 rpm και 500 Nm στις 5.200 rpm με τη βοήθεια έξι καρμπιρατέρ. 

Ζυγίζοντας 1.490 kg, το θρυλικό κεντρομήχανο μοντέλο μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5" κι έχει τελική ταχύτητα 295 km/h. Το αυτοκίνητο προς πώληση πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μόλις 12 που παραδόθηκαν στις ΗΠΑ σε αυτήν τη διαμόρφωση, Bianco Polo με ασορτί ταπετσαρία Bianco. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 8 Δεκεμβρίου θα δημοπρατηθεί κι η δεύτερη Countach των γυρισμάτων, που είναι σε άριστη κατάσταση, η οποία όμως εμφανίστηκε στην ταινία για μόλις 16 δευτερόλεπτα. Μην απορήσεις αν η κατεστραμμένη πιάσει υψηλότερη προσφορά. Εσύ ποια από τις δύο θα προτιμούσες;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube