Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα προτιμούν οι καταναλωτές

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα προτιμούν οι καταναλωτές

Τι δείχνουν τα στοιχεία του τριμήνου του 2020 για τις παγκόσμιες πωλήσεις. 

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι το μέλλον, αλλά ο κορονοϊός είναι το παρόν. 
Έτσι, η συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις των EVs είδαν και αυτές μια μείωση τους μήνες που πέρασαν καθώς τα αυτοκίνητα της κατηγορίας (αμιγώς ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά) κατάφεραν να συγκεντρώσουν παγκοσμίως ένα ποσοστό 2% επί των συνολικών πωλήσεων του τριμήνου, κάτι που μεταφράζεται σε 460.506 αυτοκίνητα, ή 6% χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. 

Μόνο μέσα στο Μάρτιο (όπου και η κορύφωση της πανδημίας) η μείωση ήταν της τάξης του 15%. Ωστόσο, ακόμη και έτσι, μπορούμε αναλύοντας τα στοιχεία να δούμε ποια είναι τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι καταναλωτές. 

Στην κορυφή των προτιμήσεων λοιπόν έρχεται να τοποθετηθεί το Tesla Model 3 με 71.513 πωλήσεις στο τρίμηνο, ενώ πίσω του στη δεύτερη θέση, αλλά με μεγάλη διαφορά (21.000 πωλήσεις) βρίσκεται το μικρό Renault Zoe. Ένα άλλο αυτοκίνητο της Συμμαχίας, το Nissan Leaf βρίσκεται στην τρίτη θέση των πωλήσεων με 16.794 αυτοκίνητα. Την πεντάδα συμπληρώνουν το Mitsubishi Outlander (που είναι PHEV) με 12.006 αυτοκίνητα και το VW e-Golf με 11.538 πωλήσεις.

Σε επίπεδο κατασκευαστών η Τesla προηγείται στις παγκόσμιες πωλήσεις του τριμήνου με 88.400 αυτοκίνητα, με την BMW να έρχεται δεύτερη με 31.889 αυτοκίνητα και την VW τρίτη με 27.287 αυτοκίνητα, ενώ στην τέταρτη θέση φιγουράρει η κινεζική BYD με 22.200 μονάδες, με την πεντάδα να συμπληρώνει η Renault με 21.331 μονάδες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube