Το πιο τρελό camera car για τις πιο γρήγορες σκηνές δράσης [video]

Το πιο τρελό camera car για τις πιο γρήγορες σκηνές δράσης [video]

Θα μπορούσε να είναι το αυτοκίνητο του Mad Max. Αλλά αυτό το Westfield Seven πρωταγωνιστεί… πίσω από τις κάμερες.

H Westfield ιδρύθηκε το 1982 από τον Chris Smith. Και δέχτηκε σχεδόν αμέσως βροχή μηνύσεων από την Caterham Cars. Χρειάστηκε να κάνει πολλές αλλαγές ο Smith προκειμένου να διατηρήσει το δικαίωμα να κατασκευάζει το αυτοκίνητο.

Το συγκεκριμένο φορά κινητήρα Honda CBR 1000, με ειδικά φτιαγμένη χειροποίητη εξάτμιση Akrapovic και εισαγωγή, ώστε να βγάλει 180 ίππους. Έχει επίσης το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων από το CBR και ένα μπλοκέ διαφορικό της Quaife. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια και αμορτισέρ της Koni. Τα φρένα είναι της AP Racing με 4πίστονες δαγκάνες και ρυθμιζόμενη κατανομή εμπρός-πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Huracan: To πιο ακριβό camera car

Το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από fiberglass, όπως και τα καθίσματα τα οποία ζυγίζουν μόλις 3,5 kg. Το έτσι κι αλλιώς ασφυκτικά στενό cockpit έχει γεμίσει με τον εξοπλισμό κινηματογράφησης: Τις οθόνες στις οποίες ο εικονολήπτης βλέπει το κάδρο του και τα joystick χειρισμού των ρομποτικών μηχανισμών στήριξης για τις κάμερες.

Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις αρκετό χώρο για τις βάσεις στήριξης των κινηματογραφικών μηχανών πάνω στο μικροσκοπικό Westfield. Οι περισσότερες εταιρείες παραγωγής χρησιμοποιούν Porsche Cayenne σαν camera cars. Αλλά ένα SUV, όσο γρήγορο και ικανό κι αν είναι, δεν μπορεί στην άσφαλτο να κινηθεί με το ρυθμό μιας ελαφριάς (μόλις 480 kg) και σπορ κατασκευής με προδιαγραφές αγωνιστικού πίστας, όπως το Seven67. Με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,5” και κυρίως με την απίστευτη ικανότητά του στις στροφές, δεν υπάρχει supercar ή ακόμη και μοτοσικλέτα που δεν μπορεί να κυνηγήσει στις στροφές και να επιτρέψει στον εικονολήπτη να τραβήξει τα πιο εντυπωσιακά πλάνα σε πραγματικά υψηλή ταχύτητα.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube