Το νέο Volkswagen Beetle θα είναι 4θυρο και ηλεκτρικό

Το νέο Volkswagen Beetle θα είναι 4θυρο και ηλεκτρικό

Οι επικεφαλής της VW σκέφτονται μερικές ριζοσπαστικές, αλλά απαραίτητες αλλαγές για το «αυτοκίνητο του Λαού».

Την δημιουργία ενός ριζοσπαστικού Beetle εξετάζουν οι άνθρωποι της Volkswagen, και σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως από τα αφεντικά της γερμανικής εταιρείας, τότε θα υιοθετήσει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Επιπλέον, η νέα γενιά του σύγχρονου Beetle θα πάψει να έχει μόνο δύο πόρτες επιβατών, θα γίνει δηλαδή 4θυρο, ενώ το ηλεκτρομοτέρ θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, όπως συνέβαινε και με τον εμβληματικό «παππού» του.

Το νέο Volkswagen Beetle θα χρησιμοποιεί την MEB πλατφόρμα που αφορά ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας ID. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο που ανήκει στην οικογένεια ID και που θα παρουσιαστεί σχετικά άμεσα, στο 2019, είναι το 5θυρο Hatchback. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μικρότερο που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα. Από πλευράς χώρων, το πρώτο ηλεκτρικό I.D. θα έχει 13 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Golf και θα προσφέρει χώρους επιβατών που παραπέμπουν στο μεγαλύτερο οικογενειακό Passat.

VW Beetle Last Edition 2003

Αυτό από μόνο του δίνει απάντηση στην δημιουργία επιπλέον θυρών στο παρουσιαστικό του νέου Beetle, μιας και θα είναι αρκετά μεγαλύτερο και θα προσφέρει αρκετά καλούς χώρους επιβατών. Ακόμα, η ύπαρξη και μόνο του Beetle στη γκάμα των μοντέλων I.D. προσδίδει συναίσθημα, κάτι που «ψάχνουν» οι άνθρωποι της Volkswagen.

Ένα τέτοιο «συναισθηματικό» μοντέλο είναι και το I.D. Buzz, κάτι σαν το σύγχρονο Transporter/Minibus. Το εμβληματικό Van έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί μέσα στο 2022 και λίγο αργότερα θα δούμε και αντίστοιχη έκδοση του Beetle.

VW ID Buzz Concept

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube