Ηλεκτρική Porsche: Και το όνομα αυτής, Taycan [video]

Ηλεκτρική Porsche: Και το όνομα αυτής, Taycan [video]

Θα είναι έτοιμη το 2019 και θα έχει ισχύ 600 ίππων και θα έχει αυτονομία 400 km.

Τη γνωρίσαμε σαν πρωτότυπο με το κωδικό όνομα Mission E. Τώρα ήρθε η ώρα για τα επίσημα βαφτίσια για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2019. 

Στο πλαίσιο λοιπόν των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της Porsche στο Zuffenhuausen, αποκαλύφθηκε και το επίσημο όνομα της Taycan, που παραπέμπει - όπως είπαν οι υπεύθυνοι - σε ένα ζωντανό νεαρό άλογο.
Η Taycan θα πατά σε μια καινούργια πλατφόρμα που ακούει στο κωδικό όνομα J1. Οι μπαταρίες (που είναι ίδιες με αυτές του Audi e-tron) θα είναι τοποθετημένες χαμηλά στο δάπεδο ώστε να χαμηλώσει αντίστοιχα και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, κάτι που θα υπογραμμίσει τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

H Taycan θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν 600 ίππους και στην ουσία θα προσδίδουν χαρακτηριστικά τετρκίνησης στο αυτοκίνητο. Οι επιδόσεις της σύμφωνα με τον Mark Webber που είναι και ο επίσημος πρεσβευτής της μάρκας, θα είναι κάτω από τα 3,5 δευτερόλπτα για το τυπικό 0-100 km/h, όμως ο Αυστραλός δεν αποκάλυψε τηντελική ταχύτητα του αυτοκινήτου που είναι σαφές πως έρχεται να αντιπαρατεθεί με το Tesla Model S. 

Υπεύθυνη για την εξέλιξη των μπαταριών είναι η ιαπωνική Hitachi. Η αυτονομία του αυτοκινήτου θα φτάνει τα 400 km και η φόρτιση των μπαταριών σε ποσοστό 80% θα διαρκεί μόλις 15 λεπτά χάρη σε μια πρηγμένη τεχνολογία που θα υιοθετηθεί για το σκοπό αυτό. Βέβαια θα υπάρχει και η δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης των μπαταριών μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου πάνελ που θα τοποθετείται κάτω ακριβώς από το αυτοκίνητο, αντίστοιχο με αυτό που πρόσφατα παρουσίασε η BMW. 

Όπως αποκάλυψε ο CEO της Porsche, o Oluver Blume,η Taycan θα ενσωματώνει και ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης με τη βοήθεια του οποίου όπως χαρακτηριστικά είπε, ο οδηγός θα μπορεί να διαβάζει και την εφημερίδα του κάποιες στιγμές. Στόχος της Porsche είναι οι παγκόσμιες πωλήσεις της Taycan να φτάσουν τις 20.000 το χρόνο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube