Bugatti: Δεν αποκλείεται και υβριδική, ακόμα ισχυρότερη έκδοση της Chiron των 1.500 ίππων

Bugatti: Δεν αποκλείεται και υβριδική, ακόμα ισχυρότερη έκδοση της Chiron των 1.500 ίππων

Η εξέλιξη της Chiron έγινε έχοντας και αυτό το ενδεχόμενο στα πλάνα, για την περίπτωση που χρειαστούν ακόμα ισχυρότερες εκδόσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Wolfgang Dürheimer, η Bugatti δεν αποκλείει την αύξηση της ισχύος της Chiron, με τη βοήθεια υβριδικής τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του W16 κινητήρα της Veyron ώστε να χρησιμοποιηθεί και στη Chiron, στο μυαλό της εταιρείας υπήρχε πάντα και το ενδεχόμενο της προσθήκης ενός υβριδικού συστήματος.

Δείτε ακόμα: Η Bugatti Chiron των 1.500 PS στο Goodwood [video]

«Εξελίξαμε τον κινητήρα 13 χρόνια πριν, αρχικά με ισχύ 1.000 ίππων και μετά τον ανεβάσαμε στους 1.200. Προκειμένου λοιπόν να φτάσει τους 1.500 που θέλαμε για τη Chiron έπρεπε να αλλαχτεί σχεδόν κάθε εξάρτημά του. Σχεδόν το 95% για την ακρίβεια. Σε εκείνη τη φάση, είχαμε αποφασίσει να χρησιμοποιήσουμε και υβριδική τεχνολογία εάν αυτό ήταν απαραίτητο, όμως τελικά τα καταφέραμε και χωρίς αυτήν», δήλωσε ο Dürheimer.

Πάντως, αν και αυτή η προσθήκη δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται (το μηχανοστάσιο είναι αρκετά περιορισμένο), πρόκειται για μια προοπτική που δεν αποκλείεται για το μέλλον εάν η εταιρεία θελήσει και πιο ισχυρές εκδόσεις.

Εάν γίνει κάτι τέτοιο, η Bugatti ξεκαθαρίζει εξ αρχής ότι η ηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την ενίσχυση του θερμικού μοτέρ και όχι για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Ούτε καν μόνο για την πόλη.

[Πηγές: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube