Bugatti Veyron πιάνει σχεδόν 400 km/h σε δημόσιο δρόμο [video]

Bugatti Veyron πιάνει σχεδόν 400 km/h σε δημόσιο δρόμο [video]

Μια κάμερα κατέγραψε τη μοναδική Veyron Super Sport Pur Blanc τη στιγμή που έπιασε 396,5 km/h στο φετινό Sun Valley Road Rally.

Η Bugatti Veyron Super Sport είναι γνωστή μεταξύ άλλων για την τελική της ταχύτητα. Και κάποιες εκδηλώσεις επιτρέπουν στους τυχερούς ιδιοκτήτες ενός τέτοιου supercar να προσπαθήσουν να την πετύχουν, όπως το Sun Valley Road Rally στο Idaho των Η.Π.Α.

Στο Sun Valley Road Rally ένα τμήμα του Highway 75 κλείνει, το όριο ταχύτητας καταργείται προσωρινά και κάποιοι ιδιοκτήτες supercars αφήνονται ελεύθεροι να προσεγγίσουν το όριο των αυτοκινήτων τους. Η συμμετοχή κοστίζει από $1.950 έως $10.000, αναλόγως του αριθμού περασμάτων που επιθυμεί ο καθένας και κάποιων έξτρα παροχών, με τα έσοδα να πηγαίνουν στη φιλανθρωπική οργάνωση Blaine County Community Drug Coalition.

Η πιο εντυπωσιακή συμμετοχή του φετινού Sun Valley Road Rally που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ήταν αναμφίβολα η συγκεκριμένη Bugatti Veyron Super Sport, μια από τις επτά Veyron της εκδήλωσης. Πρόκειται για την Pur Blanc, μία μοναδική έκδοση που είχε φτιαχτεί το 2012 κατά παραγγελία του κ. Benjamin Chen από τη Βοστόνη. Φοράει τον γνωστό 8λιτρο W16 που αποδίδει 1.200 PS και 152,9 kgm, και μπορεί να μην κατάφερε να ισοφαρίσει τα 408,8 km/h που είχε πιάσει η Veyron Super Sport Vitesse στην επίσημη προσπάθειά της, αλλά και τα 396,5 km/h δεν φαίνονται καθόλου άσχημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube