Επίσημο: Νέο Volkswagen Passat GTE

Επίσημο: Νέο Volkswagen Passat GTE

H Volkswagen αποκάλυψε το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Passat GTE, λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα του στο Mondial de l’ Automobile 2014, στο Παρίσι.

Το νέο Volkswagen Passat GTE που βασίζεται στην όγδοη (πέρυσι το όνομα Passat έκλεισε 40 χρόνια ζωής) και άρτι αποκαλυφθείσα γενιά του οικογενειακού VW είναι το τρίτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο που εντάσσει στην γκάμα του ο Γερμανός κατασκευαστής. Να θυμίσουμε ότι τα άλλα δύο είναι το περιορισμένης παραγωγής XL1 και το Golf GTE.

To νέο Volkswagen Passat GTE κινείται από ένα βενζινο-ηλεκτρικό υβριδικό συνδυασμό που συνίσταται από ένα 1.400άρη κίνητρα TSI των 156 PS και ένα ηλεκτρομοτέρ με 115 PS και 40,8 kgm, που περνούν τη ροπή τους στο δρόμο μέσω ενός 6τάχυτου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου.  Η συνδυασμένη μέγιστη ισχύς του υβριδικού αυτού συνδυασμού φτάνει τους 218 PS. Η απόδοση αυτή δίνει στο νέο Passat GTE επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 8” και τελική ταχύτητα 220 km/h

Η Volkswagen αναφέρει ότι η μέση τυποποιημένη κατανάλωση του νέου Passat GTE είναι μόλις 2 lt/100 km και 13 kWh/100 km, τιμές που αντιπροσωπεύουν εκπομπές CO2 45 g/km. Έτσι, με το 50άρι ρεζερβουάρ που διαθέτει το αυτοκίνητο και με την μπαταρία ιόντων λιθίου πλήρως φορτισμένη, το Passat GTE μπορεί να διανύσει 1.000 km πριν ανεφοδιαστεί και πάλι.

Οι πωλήσεις του νέου Volkswagen Passat GTE αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο 6μηνο του 2015 και θα διατίθεται τόσο ως σεντάν όσο και ως Variant (SW).

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube