VW C Coupé GTE Concept: Ένα τετράθυρο κουπέ για την Κίνα

VW C Coupé GTE Concept: Ένα τετράθυρο κουπέ για την Κίνα

Στην Έκθεση της Σαγκάης, που άνοιξε σήμερα τις πόρτες της, η VW παρουσίασε ένα νέο concept.

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τοπικής αγοράς δείχνει το πρωτότυπο που αποκάλυψε σήμερα η γερμανική μάρκα.

Με μήκος που ξεπερνά τα 5 m, το C Coupé GTE καλύπτει την προτίμηση των Κινέζων αγοραστών στα αυτοκίνητα με μεγάλους χώρους. Επιπλέον, όντας υβριδικό, προσαρμόζεται στις κυβερνητικές νόρμες που προωθούν τα «πράσινα» αυτοκίνητα με στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης η οποία αποτελεί μείζον θέμα στη χώρα.

Σύμφωνα με την VW, το concept δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα υιοθετήσουν τα μελλοντικά μεγάλα σεντάν της, με μακρύ εμπρός μέρος, μικρές πλευρικές γυάλινες επιφάνειες και πίσω μέρος που δίνει έμφαση στο πλάτος του αυτοκινήτου. Το design έχει ορισμένα κοινά στοιχεία με το Sport Coupe Concept GTE που είδαμε στη Γενεύη, αν και είναι σαφώς μεγαλύτερο και δείχνει πιο «προσγειωμένο» και πιο κοντά στην έκδοση παραγωγής που θ' ακολουθήσει.

Το σύστημα κίνησης χαρακτηρίζεται ως «ένα από τα πιο εξελιγμένα υβριδικά plug-in στον κόσμο». Αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο TSI με άμεσο ψεκασμό και 210 PS, έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 124 PS ενσωματωμένο στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και μία μπαταρία ιόντων λιθίου.

Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 245 ίππους και η ροπή τα 50,5 kgm, με αποτέλεσμα τα 0-100 km/h να έρχονται σε 8,6¨ και η τελική να φτάνει τα 232 km/h.

Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 50 km με ταχύτητα έως 130 km/h και η συνολική τα 800 km. Τέλος, το C Coupé GTE έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, στα 2,3 lt/100 km, και εκπέμπει μόνο 55 g CO2 ανά km.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube