Θα γίνουν ηλεκτρικά τα Nissan Juke και Qashqai;

Θα γίνουν ηλεκτρικά τα Nissan Juke και Qashqai;

Ο επικεφαλής του τμήματος μηδενικών ρύπων της Nissan, Gareth Dunsmore, πιστεύει πως είναι μόνο θέμα χρόνου για να γίνει ηλεκτρική ολόκληρη η γκάμα της Nissan.

Τα μελλοντικά μοντέλα της Nissan έχουν ήδη αρχίσει να εξελίσσονται ώστε να μπορούν να δεχτούν ηλεκτρικούς κινητήρες, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο ώστε να υπάρχουν αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των επόμενων Juke και Qashqai.

 «Είμαστε αυτή τη στιγμή πρώτοι στην κατηγορία των crossover και έχουμε επίσης την τεχνογνωσία από το Leaf. Θέλουμε λοιπόν να συνδυάσουμε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Gareth Dunsmore.

Αυτή τη στιγμή τα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan κατασκευάζονται πάνω σε ειδικά διαμορφωμένες γι αυτά πλατφόρμες. Ο Dunsmore λέει πως αυτή θα είναι πάντα η πιο ενδεδειγμένη λύση αλλά πιστεύει επίσης πως «το επόμενο βήμα θα είναι η κατασκευή ενός πλαισίου εξελιγμένου εξ αρχής για ηλεκτρικό μοτέρ και στη συνέχεια θα μπορεί να προσαρμόζεται και για θερμικούς κινητήρες ή για υβριδικά συστήματα και όχι το αντίθετο.

Προσθέτει επίσης: «Ελπίζω πως μια τέτοια λύση θα πείσει περαιτέρω το κοινό πως τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι μόνο φιλικά στο περιβάλλον και οικονομικά αλλά και ευχάριστα στην οδήγηση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ντριφτάροντας με ηλεκτρικό Nissan Leaf! [Video]

Υπονόησε επίσης πως η Nissan εξετάζει το ενδεχόμενο για μικρότερα ηλεκτρικά μοντέλα: «Έχουμε πληθώρα επιλογών. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης, επομένως θα το εξετάσουμε και αυτό».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube