Ντριφτάροντας με ηλεκτρικό Nissan Leaf! [video]

Ντριφτάροντας με ηλεκτρικό Nissan Leaf! [video]

Ηλεκτρικό. Και με μπροστινή κίνηση. Και όμως ντριφτάρει, με τα σωστά «λάστιχα» και τη σωστή τεχνική!

Μπορεί να ντριφτάρει ένα ηλεκτρικό Nissan Leaf; Στο ερώτημα αυτό, που μάλλον κανείς δεν έθεσε ποτέ, επιχείρησε να απαντήσει το «αδελφό» μας, βρετανικό AUTOCAR.

Με μπροστινή κίνηση, ηλεκτρικό μοτέρ και βέβαια χωρίς υδραυλικό χειρόφρενο, το στάνταρ Nissan Leaf είναι θεωρητικά ό,τι πιο ακατάλληλο για πλαγιολισθήσεις. Και όμως, το AUTOCAR αποφάσισε να καταρρίψει τη θεωρία, παίρνοντας μέρος με ένα Leaf και τον επικεφαλής δοκιμαστή του περιοδικού, Matt Prior, στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ντριφτ!

Για να κάνει το Leaf λίγο πιο υπερστροφικό, το AUTOCAR τοποθέτησε ειδικά πλαστικά καλύμματα Easydrift στα πίσω λάστιχα (βλ. σχετικό video κάτω).

Κατά τα άλλα, το ηλεκτρικό Nissan ήταν εντελώς νορμάλ.

Η πρώτη προσπάθεια είχε ήδη αξιοπρεπές αποτέλεσμα: το Leaf μπήκε στη στροφή με 69 km/h και, όπως θα δείτε στο video πιο κάτω, άρχισε να χορεύει πάνω στην πίστα. Στη συνέχεια ο Prior ξαναδοκίμασε με ταχύτητα εισόδου 80 km/h και ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν ήταν όμως όλες οι προσπάθειες επιτυχημένες, αφού ένα αναπάντεχο τετακέ 360 μοιρών κατέληξε σε μικροζημιά του πίσω δεξιού τροχού. Χαλάλι πάντως, αφού όλα έγιναν για να αποδειχτεί ότι ένα ηλεκτρικό προσθιοκίνητο μπορεί να πάει με τις πάντες!

Φυσικά, δεν είναι αυτός ο λόγος που θα αγοράσει κανείς ένα Nissan Leaf. Θα το κάνει για την ηλεκτρική αυτονομία του η οποία φτάνει τα 172 km στο μοντέλο του 2016 που έχει μεγαλύτερη μπαταρία 30 kWh. Όμως αν ακόμη κι αυτή η αυτονομία σας δημιουργεί άγχος, μάθετε ότι ο πρόεδρος της Nissan, Carlos Ghosn, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό Business News Channel, υποσχέθηκε πως το Leaf της επόμενης γενιάς θα έχει αυτονομία πάνω από 400 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube