Τα μαρτύρια της Alpine A110 [videos]

Τα μαρτύρια της Alpine A110 [videos]

Δείτε το πολυαναμενόμενο σκληροπυρηνικό σπορ κουπέ να περνάει βασανιστικές δοκιμές αξιολόγησης πριν διατεθεί στην αγορά.

Κάθε νέο μοντέλο περνάει έναν πολύμηνο και πολυδιάστατο κύκλο δοκιμών εξέλιξης ώστε να είναι λειτουργικό και αξιόπιστο όταν βγει στις εκθέσεις.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για ένα αυτοκίνητο πολυδιαφημισμένο, που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία, όπως είναι η νέα Alpine A110.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η γένεση της νέας Alpine A110 [video]

Το πρώτο από τα δύο κλιπάκια που παραθέτουμε δείχνει την Α110 να κάνει «ντόνατς» (σβούρες) πάνω σε χαλίκι για να αξιολογηθεί –λένε– η αντοχή του αμαξώματος στα χτυπήματα.

Το δεύτερο video δείχνει το αυτοκίνητο να ψεκάζεται με αλατόνερο για να διαπιστωθεί η αντοχή του στη διάβρωση.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα πλάνα είναι ενδεικτικά, αφού οι δοκιμές αντοχής γίνονται επί πολλούς μήνες σε διάφορα ακραία περιβάλλοντα ανά τον κόσμο, από την καυτή Κοιλάδα του Θανάτου, στην California, μέχρι την κατάψυξη του Αρκτικού Κύκλου και το ανελέητο στροφιλίκι του Nurburgring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η νέα Alpine A110 στο 'Ring [video]

Πάντως είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε εν δράσει το διθέσιο σπορ κουπέ, με τις έντονες αναφορές στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της Renault.

Όταν οι πρώτες Α110 Premiere Edition” φτάσουν στις εκθέσεις αργότερα μέσα στη χρονιά, θα έχουν έναν 4κύλινδρο κινητήρα 1.8 τούρμπο με 250 ίππους και 32,6 kgm ροπής. Μπορεί τα νούμερα αυτά να μην εντυπωσιάζουν, όμως το αυτοκίνητο, φτιαγμένο σε μεγάλο ποσοστό από αλουμίνιο, ζυγίζει μόνο 1.080 κιλά και κάνει το 0-100 km/h σε 4,5”.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube