Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Renault Mégane RS

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Renault Mégane RS

Η γαλλική εταιρεία δοκιμάζει τη νέα γενιά του Mégane RS παρέα με ένα VW Golf R.

Η νέα γενιά του μεσαίου GTi της Renault βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε διαδικασία εξέλιξης, και αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Σουηδία για τις χειμερινές δοκιμές.

Οι μηχανικοί όμως της Renault Sport έχουν μαζί με το αυτοκίνητο εξέλιξης και ένα τελευταίας γενιάς VW Golf R, για προφανείς λόγους, και εντοπίστηκαν από φωτογράφους σε ανεφοδιασμό καυσίμων.

Και αυτή την φορά, το «μουλάρι» του Renault Mégane RS 2017 είχε το αεροδυναμικό κιτ του Mégane GT, μαύρες προεκτάσεις στα φτερά και διαφορετικής σχεδίασης πίσω προφυλακτήρα με άνοιγμα για τις κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η έκδοση παραγωγής θα έχει επιθετικότερης σχεδίασης προφυλακτήρες, φαρδύτερα φτερά για να χωράνε τα μεγαλύτερα μετατρόχια της έκδοσης, και όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, θα έχει το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4CONTROL της έκδοσης GT.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου που ήταν 3θυρες, η νέα θα προσφέρεται με αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα. Ο κινητήρας που θα εφοδιάζει το Mégane RS 2017 θα είναι ένας δίλιτρος τούρμπο με ιπποδύναμη 300 περίπου ίππων και θα συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Η παρουσία όμως του τετρακίνητου VW Golf R στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που βλέπεται, ξαναφέρνουν στο φως της δημοσιότητας το ενδεχόμενο η νέα γενιά του γαλλικού hot hatch να προσφέρεται για πρώτη φορά με τετρακίνηση. Παρά το γεγονός ότι στελέχη της Renault ανέφεραν πριν μερικούς μήνες στο βρετανικό Autocar ότι η νέα γενιά θα είναι προσθιοκίνητη , πηγές μέσα από το γαλλική εταιρεία αφήνουν να εννοηθεί μέσω άρθρου στο Auto Express ότι θα είναι τετρακίνητο.

[Πηγές: Autocar UK, Auto Express, Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube