Στο ‘Ring η νέα BMW Z5

Στο ‘Ring η νέα BMW Z5

Το νέο roadster της BMW βρίσκεται στη θρυλική πίστα μαζί με το αδελφό μοντέλο της Toyota.

Η νέα BMW Z5 βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης εδώ και αρκετούς μήνες, και οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες έρχονται από την πίστα του Nurburgring. Ως γνωστόν, ο αντικαταστάτης της Z4 αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την ιαπωνική Toyota και θα κοντράρει μοντέλα όπως η Porsche 718 Boxster.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς από τις φωτογραφίες, το καμουφλαρισμένο μοντέλο ασπάζεται πιστά τις αναλογίες των μοντέλων της οικογένειας Z, διαθέτοντας αρκετά πίσω τοποθετημένη καμπίνα και ιδιαίτερα μακρύ εμπρός καπό.

Δείτε ακόμα   Test drive: Porsche 718 Boxster

Αυτό που δεν κράτησε το νέο μοντέλο σε σχέση με το παλιό, είναι η ηλεκτρικά ανοιγόμενη μεταλλική οροφή. Για την Z5, η BMW προτίμησε την πιο «κλασική» υφασμάτινη οροφή, που εννοείται ότι όταν θα φτάσει στην παραγωγή θα διαθέτει και πίσω τζάμι.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο, το νέο roadster θα κάνει χρήση ορισμένων δομικών τεχνολογιών από τα αδελφά μοντέλα i και τη νέα 7άρα, γεγονός που θα ανεβάσει ελαφρώς ανοδικά την τιμή της σε σχέση με την Z4.

Δείτε ακόμα   Test drive: Με το BMW i8 στο δρόμο και στις Σέρρες [video]

Για αρχή, η νέα BMW Z5 θα έχει αποκλειστικά κινητήρες βενζίνης Twin Power Turbo, με την βάση να καταλαμβάνει ο 3κύλινδρος 1.5 που μπαίνει στις Σειρές 1, 2, 3 και 4, καθώς και στην X1. Απεναντίας, το αδελφό Toyota Supra που βρίσκεται αυτή την περίοδο και αυτό στην πίστα του ‘Ring (κάτω φωτογραφία), θα παρουσιαστεί αρχικά ως υβριδικό και αργότερα θα ανταλλάξει κινητήρες με την BMW Z5.

Τέλος, το νέο roadster της BMW αναμένεται να παρουσιαστεί μετά τα μέσα του 2017, λίγους μήνες πριν την παρουσίαση της νέας Toyota Supra.

[Πηγή: Autocar UK, Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube