Scoop: Καμουφλαρισμένη BMW Ζ5 @ Αρκτικό Κύκλο

Scoop: Καμουφλαρισμένη BMW Ζ5 @ Αρκτικό Κύκλο

Οι φωτογράφοι-κατάσκοποι δεν λογάριασαν τις πολικές θερμοκρασίες για να απαθανατίσουν τη σφόδρα αναμενόμενη BMW Z5.

Η επερχόμενη και πολυαναμενόμενη BMW Z5 απαθανατίστηκε στη Σκανδιναβία, σε μεγάλος πλάτος, σε δοκιμές εν μέσω πολικών θερμοκρασιών που έφταναν τους -25 ºC. Η νέα Z5 είναι το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει τη γερασμένη BMW Z4.

Το βαρύ καμουφλάζ του αυτοκινήτου δοκιμών δεν μας δίνει την ευκαιρία για ενδελεχή παρατήρηση, πέρα από το ότι έχουμε να κάνουμε σχεδιαστικά με ένα κλασικό ρόουντστερ, με μακρύ καπό και την οικεία φαρδιά σχάρα των BMW στη μάσκα. Στο πρωτότυπο είναι επίσης διακριτές η δύο μπούκες της εξάτμισης και η αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή.

H BMW δεν έχει κάνει συγκεκριμένες αναφορές για τη νέα Z5, πέραν του ότι εξελίσσεται σε συνεργασία με την Toyota. Το μοντέλα παραγωγής που θα προκύψουν για τις δύο εταιρείες θα μοιράζονται απλώς την πλατφόρμα, αλλά θα έχουν ελάχιστα κοινά στοιχεία κατά τα λοιπά, με εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό μέσα έξω.

Αυτή τη στιγμή, για την γκάμα των κινητήρων που θα κινεί το γερμανικό ρόουντστερ μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Πάντως είναι εξαιρετικά απίθανο να μην περιλαμβάνονται σε αυτήν ένας δίλιτρος 4κύλινδρος TwinPower Turbo και ένας ακόμα τέτοιος 6κύλινδρος σε σειρά. Κατά τα σύγχρονα ειωθότα και παρά την κατηγορία, πρέπει αναμένουμε μια υβριδική έκδοση, καθώς και μια Μ, με το μοτέρ των BMW M3/M4 και απόδοση 431 PS.

Αυτή τη στιγμή, η BMW Z5 βρίσκεται σε στάδιο πρώιμων δοκιμών και εκτιμάται ότι το μοντέλο παραγωγής θα ντεμπουτάρει στο NAIAS 2017 στο Detroit τον επόμενο Ιανουάριο, με το εμπορικό λανσάρισμα να πραγματοποιείται νωρίς την άνοιξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube